Reim näeb Flora peatreeneri ametis suurt võimalust

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Flora peatreener Martin Reim
FC Flora peatreener Martin Reim Foto: Raigo Pajula

Nädala alguses polnud omanimelist jalgpallikooli vedaval Martin


Reimil õrna aimugi, et kohe-kohe ootab ees suur elumuutus.



Nüüd on 38-aastane mees Flora jalgpallimeeskonna peatreener. Peadpööritav hüpe, kas pole.



Eile ennelõunal Lilleküla staadioni tribüünide all paiknevas Flora kontoris ajakirjanike ees istudes tunnistas Tarmo Rüütli välja vahetanud Reim, et uus amet tekitab hinges senitundmatu tunde – kõik juhtus nii järsku. Kui Flora president Aivar Pohlak paar päeva varem peatreenerijutuga lagedale tuli, ei mõelnud Reim kuigi kaua.



«Erinevatel kursustel ennast treeneritööks ette valmistades oligi eesmärk juhendada kunagi mõnda täiskasvanute meeskonda,» tunnistas ta. «Patt olnuks keelduda, näen selles enda suurt võimalust.»



Hirmu ei tunne


Ent kuidas Flora juhtkond üldse sellise üllatava käiguni jõudis? Oldi ju pärast tänavuse hooaja lõppu veendunud, et Rüütli jätkab nii Eesti koondise kui ka Flora juhendajana.



Pohlaku sõnul jõudis ta koos Rüütliga tõdemusele, et mõlema meeskonna arengu huvides on vajalik ametid lahutada ning kui klubi peatreeneri kandidaadina turgatas pähe Reimi nimi, oli asi peaaegu hetkega otsustatud.



Kuigi Flora jäi tänavu Eesti meistriliigas alles neljandaks ning uue peatreeneri tegemisi hakkab ilmselt jälgima Pohlaku terav pilk, väitis alles tunamullu tegevmängija karjääri lõpetanud Reim, et mingit hirmu ta töö ees ei tunne.



«Treenerina olen küll alles algaja, ent mängisin Floras palju aastaid ning tunnen siinseid mängijaid ja olusid. Pealegi on mul head abitreenerid,» uskus ta. «Palju raskem olnuks tulla siis, kui meeskond on kolm-neli aastat järjest võitnud.»



Reimi kõrval jätkab Flora teise treenerina Janno Kivisild, duubelmeeskonnaga tegelemise kõrvalt abistab teda ka Zaur Tšilingarašvili, väravavahtide treenerina jääb ametisse Ain Tammus.



Loov ja tehniline jalgpall


Vaatamata kesistele kogemustele leidis Reim endas ka trumpe. Pika mängijakarjääri jooksul jõudis ta pallida kaheksa treeneri juhendamisel ning nüüd kavatseb ta neilt kõigilt õpitu parima osa ära kasutada.



«Kui siia lisada Kivisilla teadmised, võib see kõik päris hästi töötada,» arvas ta ning leidis, et probleemi polevat selleski, et on koos mitme Flora mängijaga ise palli taga ajanud. «Võimalik, et see tuleb isegi kasuks, tunnen mehi paremini,» lisas ta.



Juba nädalapäevad tagasi said Pohlak ja Rüütel Flora tuleva hooaja esialgse koosseisu paika. Reim on mängijate nimekirjaga tutvunud ning selle üldjoontes heaks kiitnud, samas teeb ta ilmselt mõned muudatused.



«Meeskonna mäng sõltub ju paljuski mängijate valikust. Treenerina eelistan ma loovat ja tehnilist jalgpalli, kuid seejuures ei tohi unustada agressiivsust,» viitas treener oma nägemusele ning märkis, et loodab juba tuleval hooajal võidelda Eesti meistriliiga medalite eest.



«Esmatähtis on siiski mängida stabiilne ja tore hooaeg, et pärast poleks põhjust mõtelda: oleks võinud ju rohkem ja paremini pingutada.»



Reim sõlmis klubiga lepingu 1+2 põhimõttel. Pärast esimest hooaega on mõlemal poolel õigus edasisest koostööst loobuda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles