Marion Jonesi 100 meetri jooksu olümpiakuld jääb omanikuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marion Jones
Marion Jones Foto: Reuters / Scanpix

Keelatud ainete tarvitamisega vahele jäänud sprinterilt Marion Jonesilt ära võetud olümpiamedalid saavad lõpuks ometi uued omanikud.

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) otsustas, et kaks Jonesi 2000. aasta Sydney olümpial võidetud individuaalsest medalist jagatakse uutele omanikele, kuid 100 m jooksu esikoht jääb välja andmata, vahendab The Guardian.

Nimelt sai Jonesi järel teise koha kreeklanna Ekaterini Thanou, kes aga sattus 2004. aasta Ateena olümpiamängude ajal ise dopinguskandaali.

Seetõttu võeti vastu otsus, et kuld jääb välja andmata, algselt kolmandana lõpetanud jamaikalanna saab hõbemedali ning tema kaasmaalanna Merlene Ottey tõuseb pronksile. Kuna Thanoult pole hõbemedalit ära võetud, tehakse Lawrence’i jaoks uus medal.

Jonesi 200 m jooksu kuldmedali saab endale Bahama sprinter Pauline Davis-Thompson, hõbedale tõusis Sri Lanka jooksja Susanthika Jayasinghe ning algselt neljandana lõpetanud jamaikalanna Beverly McDonald saab pronksi.

Kaugushüppes kolmanda koha saanud Jonesi pronksmedali saab endale venelanna Tatjana Kotova.

2008. aasta aprillis teatas ROK, et Jones jäb kõikidest olümpiamedalitest ilma, lisaks individuaalsetele tulemustele tulemustele tühistati ka USA 4 x 100 meetri ja 4 x 400 meetri teatenelikute tulemused. Ülejäänud jooksjad polnud aga sellega rahul ja esitasid kaebuse Spordi Arbitraažikohtusse (CAS), öeldes, et pole õige karistada neid Jonesi eksimuse eest. CAS peaks oma otsuse teatavaks tegema 18. detsembril.

USA võitis Sydney olümpial naiste 4 x 400 meetri jooksus kulla ning 4 x 100 meetri jooksus pronksi.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles