Seiklushimu viis Kirsipuu Armeeniasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Kirsipuu ei suuda isegi 40-aastaselt tippsporti maha jätta.
Jaan Kirsipuu ei suuda isegi 40-aastaselt tippsporti maha jätta. Foto: Sille Annuk

Paar aastat tagasi korduvalt profispordist taandumisest rääkinud Jaan Kirsipuu hinges pulbitsev eksootikajanu ei luba jalgrattalegendil mugavat vanaduspõlve veetma hakata. Järgmisel aastal pedaalib viiendas kümnes Kirsipuu Armeenia meeskonnas!



Tänavuse hooaja Malaisia tiimi LeTua ridades lõpetanud Kirsipuul jäi seljataha edukas hooaeg. Nii üllatav kui see ka pole, kerkis kolme meeskonna koosseisus seitse UCI võitu noppinud Kirsipuu selles arvestuses Eesti edukaimaks ratturiks.

LeTua oli Kirsipuu teenetest huvitatud ka nüüd, kuid suvel 40 aasta juubelit tähistanud eestlane otsis paremat väljundit. Armeenias registreeritud CKT tmit – Champion Systemi nime kandev tiim sobis talle kui rusikas silmaauku.

«LeTua taustajõud jätsid soovida. Mõnikord ei suutnud nad isegi lennukipileteid hüvitada. Reisida on tore, kuid omast taskust ei taha ma võidusõitudel osaledes peale maksta,» rääkis Kirsipuu.

Karjääri vältel üle 130 võidu teeninud Kirsipuu pole CKT tmitiga lepingut allkirjastanud, kuid suusõnaliselt on tingimustes kokku lepitud ja kontraht vormistatakse selle nädala jooksul.
Uus meeskond on registreeritud küll Armeenias, kuid peakorter asub Šveitsis. Kuna Armeenia kuulub jalgrattamaailmas Aasiasse, võimaldab eksootilises riigis kanna kinnitamine hõlpsamalt selle kontinendi võistlustel osaleda.

«Kuna suurema osa meeskonna eelarvest täidavad Aasia sponsorid, keskendutakse ka sealsetele võidusõitudele. Tiim on tulemuse peale väljas, kuid minu puhul on olulisimaks teguriks reisihuvi. Loomulikult üritan ka pildil püsida,» kinnitas valitsev Eesti meister maantee mitmepäevasõidus ja maastikurataste maratonis.

CKT tmit avab hooaja veebruaris Iraanis toimuval Kerman Touril. Et siis heas hoos olla, lendas tänavu ratta seljas 27 000 kilomeetrit («Korralik amatöörratturi koormus.») seljataha jätnud Kirsipuu eile Nice’i vormi timmima.

Suure huviga ootab Kirsipuu Taiwani ja Korea tuuri, kus ta varem pole osalenud. Euroopas, kui Eesti jõuproovid välja arvata, pole Kirsipuul kavas stardijoonele asuda.

«Spordin pingevabalt. Väsimust tundes võtan süümepiinadeta aja maha. Organismis ei toimu muutused nii kiiresti kui kümmekond aastat tagasi. Sõidan vana rasva pealt. Pärast tuuri puhkan nädalakese ja ajan end kahe nädalaga uuesti vormi,» märkis Kirsipuu.
CKT tmit on kokkuleppele jõudnud üheksa ratturiga. Lisaks Kirsipuule hakkab seal ilmselt sõitma ka Mart Ojavee.

Sel hooajal Bulgaaria tiimi CC Bourgase nimekirja kuulunud Ojavee peab paari lepingupunkti üle veel läbirääkimisi.

«Palganumber on väiksem kui Bourgases, kust mul on veel saada kolme kuu raha, kuid parem ikka kui Belgiasse amatööriks minna. Seal peaksin sportimisele peale maksma,» selgitas 28-aastane Ojavee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles