Video: valik jalgpalliväravavahtide tabamustest

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinan Bolati(kollases) tabamus lõpetas Ragnar Klavani koduklubi AZ Alkmaari euroteekonna
Sinan Bolati(kollases) tabamus lõpetas Ragnar Klavani koduklubi AZ Alkmaari euroteekonna Foto: AP / Scanpix

Jalgpalli Meistrite liiga alagrupiturniiri viimastes kohtumistes jõudsid väravani kaks meest – Müncheni Bayerni Hans-Jörg Butt ja Liege’I Standardi Sinan Bolat.

Kusjuures mõlema tabamused olid oma klubi jaoks äärmiselt olulised.

Torino Juventus oli edasipääseja otsustanud mängus David Trezeguet väravast juhtima läinud, kui Bayern penalti teenis. 11-meetri karistuslööki asus sooritama puurilukk Butt, kes külmavereliselt palli maailma üheks parimaks väravavahiks peetava Gianluca Buffoni selja taha veeretas. Butti väravast inspireerituna võitis Bayern lõpuks kohtumise 4:1 ja kindlustas pääsu kaheksandikfinaali.

Ragnar Klavani koduklubi AZ Alkmaar oli lähedal alagrupis kolmanda koha saavutamisele, mis taganuks pääsu Euroopa liigasse, kuid Standard Liege’i väravavahi Sinan Bolati tabamus peaga tõi tabloole viigi, mis just Belgia klubile grupi kolmanda koha tõi.

Tegelikult on väravavahid varemgi skoorinud. Lisaks eestlase Mart Poomi tabamusele Inglise esiliigas Sunderlandi eest Derby County vastu, on puurilukud varemgi säranud.

Daily maili valikut on võimalik näha siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles