Liivamägi ja Aljand etendavad «Pisuhända»

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Aljand
Martti Aljand Foto: Toomas Huik

Ujujate Martin Liivamäe ja Martti Aljandi konkurents Istanbuli lühirajaujumise EMil oli justkui katkend Eduard Vilde näidendist «Pisuhänd» – kord Piibeleht all ja Vestmann peal, kord vastupidi.


200 meetri kompleksujumises edestas Aljand kolme sajandikuga Liivamäge ja püstitas 1.56,99ga Eesti rekordi. Ühtlasi võttis ta oma treeningukaaslaselt Eesti rekordi.



100 meetri kompleksujumises oli tulemus aga vastupidine. Liivamägi püstitas eelujumises 53,68ga Eesti rekordi, Aljand oli temast vaid kaks sajandikku aeglasem. Loomulikult võttis Liivamägi Aljandilt ka Eesti rekordi. Seega tegid igipõlised konkurendid Eesti rekordiraamatus vahetuse – 200 meetri kompleksujumises on rekordiomanik nüüd Aljand ja poole lühemal maal Liivamägi.



«Nii ta on jah – väga edasiviiv ja kasulik konkurents,» sõnas Eesti koondise peatreener Riho Aljand rahulolevalt.



«Tegelikult Martin ei tundnud end siin kõige värskemalt. Aklimatiseerumine mõjus talle raskemalt, kui arvasime. Aga võistlusi jagub, juba suvel on tal võimalus end taas näidata,» sõnas peatreener Aljand.



Kuigi Liivamägi ja Aljand parandasid 100 meetri kompleksi eelujumises senist rekordit ligi sekundiga, ei piisanud sellest, et finaali murda. Liivamägi oli oma poolfinaalis seitsmes ja Aljand kaheksas. Kokkuvõttes said nad vastavalt 14. ja 15. koha.



Vähem kui veerand tundi enne 100 meetri kompleksujumise poolfinaali ujus Aljand 50 meetri rinnuliujumises, kus sai 26,97  kokkuvõttes 19. koha. Hommikuses eelujumises püstitas Aljand 26,88ga võimsa Eesti rekordi. Varasem tippmark kuulus 27,48ga Filipp Provorkovi nimele.



Positiivse üllatuse valmistas Aljand eilses 200 meetri rinnuliujumises, kus parandas senist rekordit nelja sekundiga. Paraku ei viinud rekordinumbrid 2.07,32 eestlast finaali, see andis talle 14. koha.



«Martti valmistas EMil väga positiivse üllatuse – ta on tubli arenguhüppe teinud. Just oma põhialal,» rõõmustas Riho Aljand. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles