Esimene treener Soom lootis kulda

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaks aastat tagasi otsustas Türi majandusgümnaasiumi spordiklassis 10. klassi lõpetanud Grit Šadeiko Tartusse õppima ja treenima minna.

Ühtlasi tähendas see seda, et tema senine elukorraldus muutus pea täiesti. Seitse aastat kestnud koostöö treener Leonhard Soomiga katkestati, perekonna juurest koliti saja kilomeetri kaugusele – algas iseseisev elu.


Šadeiko asus õppima Tartu Kivilinna gümnaasiumi 11. klassi ning treenima Anne Mägikäe alla. Esimesel aastal vaevas piigat pöiavigastus ja oodatud edasiminekut ei tulnud. «See oli Griti jaoks suur elumuutus. Aasta kulus sisseelamiseks,» selgitas Mägi.


Soom usub, et Türil harjutades oleks Šadeiko MMil võimeline olnud mitte ainult hõbedaks, vaid ka kullaks. Pärast 7. kohaga lõppenud noorte MMi seati just see eesmärgiks.


«Oleks ei maksa midagi. Eks Grete saab näidata, kas ka Türi tingimustes on võimalik MMilt medal võtta,» arutles Deivi Šadeiko.


Tänavu Tartu Ülikoolis füsioteraapiat õppima asuv Grit Šadeiko hindab Soomi kõrgelt. «Võlgnen väga suure tänu just talle. Paraku ei klappinud meie koostöö enam,» avaldas ta treeningute katkestamise tagamaid. (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles