Olümpiavõitja Pljuštšenko püstitas uue maailma tippmargi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Pljuštšenko
Jevgeni Pljuštšenko Foto: Reuters / Scanpix

Iluuisutamise Torino olümpiavõitja Jevgeni Pljuštšenko püstitas Venemaa meistrivõistlustel uue maailma tippmargi 271,59 punkti ja võitis oma kaheksanda meistritiitli.

27-aastane Pljuštšenko teenis vabakava eest 171,50 punkti, vahendab Eurosport. «Annan oma esitusele viiepallisüsteemis hindeks kolme, rohkem mitte,» polnud sel suvel ka Eestis treeninglaagris viibinud uisutaja endaga päris rahul. «Sain enne meistrivõistlusi vaid ühe nädala harjutada. Nüüd pean enne Euroopa meistrivõistlusi (mis algavad Tallinnas 19. jaanuaril – toim) täielikult taastuma, et oleksin olümpial oma tippvormis.»

Lühikavas kogus Pljuštšenko 100,09 punkti, mis on tema uus isiklik rekord, tema eelmine tippmark pärines Torino olümpialt. Aga ka selle kavaga polnud kolmekordne maailmameister rahul. «Kui aus olla, siis mu uisutamine polnud ideaalne,» tunnistas ta. «Tegin lihtsalt oma tööd. Tahaksin tänada kohtunikke, et nad mulle lisapunkte andsid, aga kindlasti ei olnud see kava olümpiatasemel. Tean nüüd vähemalt, millises suunas liikuda, et seda taset saavutada.»

Teise koha sai Sergei Voronov 240,01 punktiga ning kolmas oli 234,92 punktiga Artjom Borodulin.

Naiste üksiksõidus võitis meistritiitli Ksenija Makarova 178,90 punktiga. Teise koha sai juunioride maailmameister Aljona Leonova (175,89) ja kolmas oli Jelizaveta Tuktamõševa (173,53).

Jäätantsus krooniti Venemaa meistriteks Oksana Domnina ja Maksin Šabalin, kes kogusid 214,77 punkti. Hõbemedali võitsid Jekaterina Bobrova ja Dmitri Solovjov (189,22) ning pronksi said Jekaterina Rubljova ja Ivan Šefer (188,46).

Paarissõidus võitsid kolmanda järjestikuse meistritiitli Yuko Kavaguti ja Aleksandr Smirnov 220,61 punktiga. Nende järel said teise koha Maria Muhhortova ja Maksim Trankov (208,78), kes edestasid kolmanda koha saanud Vera Bazarovat ja Juri Larionovit juba koguni 30 punktiga.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles