Haye tahab Ali eeskujul Aafrikas poksida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Haye
David Haye Foto: SCANPIX

Profipoksi raskekaalu WBA versiooni maailmameister britt David Haye avaldas, et tahab Vitali Klitškoga poksida Aafrikas, korraldades seega legendaarse «Märul džunglis» («Rumble in the Jungle» - toim) teise osa.

Novembris Venemaa hiiglase Nikolai Valujevi alistanud ja maailmameistritiitli võitnud 29-aastane Haye peab 2010. aasta alguses kohustuslikus tiitlimatšis poksima Puerto Rico mehe John Ruiziga, vahendab The Guardian.

Eeldusel, et Haye saab Ruizist jagu, võib ta järgmisena vastamisi mina WBC versiooni maailmameistri Klitškoga.

Haye’l on suur soov etendada Muhammad Ali ja George Foremani kuulsa matši järg. 1974. aastal kohtus Ali Foremaniga Zaire (praegune Kongo Demokraatlik Vabariik - toim) pealinnas Kinshasas. Väidetavalt on Haye esindajad juba alustanud läbirääkimisi Gaboni presidendiga, et matši seal pidada.

«Muidugi tahaksin oma tiitlit kaitsta Inglismaal ning lisaks poksida ka Las Vegases, aga raskekaalu maailmameistrina tahaksin üle maailma erinevates kohtades poksida,» selgitas Haye. «Muhammad Ali’d mäletatakse kõige paremini «Märul džunglis» matši järgi. Lisaks oli veel ka «Manila Thriller» Joe Frazieriga.»

«Ali on mu suur kangelane, kui saaksin teha midagi samasugust, nagu tema, teeksin seda suurima heameelega,» jätkas Haye. «Ehk õnnestub meil korraldada uus «Märul džunglis». Tahan endast korralikku pärandit jätta, kui saaksin poksida igal kontinendil, oleks see suurepärane.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles