Kohtunikud kiusasid Heiki Nabit mitu aastat

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi koos oma treeneri Henn Põllustega.
Heiki Nabi koos oma treeneri Henn Põllustega. Foto: Mihkel Maripuu

Uute maadlusreeglite järgi on passiivsus karistatav. Samas puudub passiivsuse definitsioon, kohtunik hindab, kas maadleja maadleb või tammub niisama mööda matti. Heiki Nabi loodab, et õigusemõistjad tegutsevad ausalt ega hakka kedagi kiusama. Tal on kurvad kogemused aastate tagant, kui kohtunikud teda pehmelt öeldes ei sallinud.

«Asi sai alguse 2006. aasta MMil, kui maailmameistriks tulin. Toonaste reeglite järgi olid matil punktid, kuhu pidi parterisse pandud maadleja toetama käed ja põlved. Paljud aga üritasid laiemat asendit sisse võtta, mispeale ma tegin kohtunikele märkuse, et näe, vastane rikub reegleid. Märkus mõjus, kohtunikud käsutasid parterisolija paika.»

Veidi hiljem said vilemehed aga Rahvusvahelise Maadlusliidu presidendilt sugeda, et allusid Nabi palvetele. «Kohtunike seminaridel näidati videoid, kus ma palun reeglitest kinni pidada, ning selgitati, et maadlejat ei tohi kuulda võtta. Kohtunik olla jumal ning käitub, kuidas soovib.»

Paari järgmise aasta jooksul kiusati Nabit kõikjal: «Olin ebameeldiv persoon. Matš polnud õieti alanudki, kui mulle juba märkusi tehti, et see pole õige ja too on vale. Läks aega, kuni kohtunikud maha rahunesid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles