Flora lõi Kalevile viis vastuseta väravat

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Pärast koondisemängudest tingitud väikest pausi jätkati täna mänge koduses jalgpalli meistriliigas. FC Flora sai teist vooru järjest suure võidu, kui Tallinna Kalev alistati 5:0. Skoori avas Irakli Logua ning kaks väravat lõid seejärel nii Rauno Sappinen kui ka Albert Prosa. Flora kerkis võiduga tabelis enne homseid mänge kolmandaks, möödudes Sillamäe Kalevist.

Enne mängu:

Kuigi Flora ei asu tabelis kohal, mis neid rahuldaks, võideti enne rahvuskoondise mänge 5:0 Paide Linnameeskonda. Ka Kalev võitis oma viimase mängu, sest teisipäeval oldi kodus 3:1 paremad FC Kuressaarest.

Flora on tabelis neljas ning kaotust kolmandale, Sillamäe Kalevile, on vaid punkt, kuid Sillamäel on ka mäng varuks. Tallinna Kalev on tabelis üheksas ning jõudnud konkurentidele väga lähedale. Transiga on neil sama palju punkte, seitsmes, Tammeka, on ühe punkti kaugusel (mäng varuks) ning Infonet vaid kolme punkti kaugusel.

Meeskonnad on liigas kohtunud sel hooajal kahel korral. Mõlemal korral on Flora löönud linnarivaalile neli väravat, esimeses mängus vastas Kalev ühe ja teises kahe väravaga. Kaks väravat Kalevi võrku on löönud nii Sander Post, Rauno Alliku kui Irakly Logua.

Kokku on kahes mängus näidatud ka kolme punast kaarti. Kui avavoorus sai kolm minutit pärast värava löömist punase Post, siis teises kohtumises saadeti kahe kollase tõttu platsilt ära Stefan Tripkovic (Tallinna Kalev) ja Nikita Baranov (Flora).

Flora peatreener Norbert Hurt: «Oleme saanud teha kaks nädalat tööd, mis on väga kasulik – oleme muutunud füüsiliselt tugevamaks. Loomulikult on eesmärgiks see mäng võita. Peame selleks kaitsetöös olema võimalikult agressiivsed ja distsiplineeritud. Ka ründeliinis samamoodi agressiivsed, et nende kaitseliin surve alla panna. Meie vastu tullakse alati hea adrenaliini pealt mängima. Neil on häid mängijaid ja me teame, et meid võib oodata väga raske mäng.»

Keskkaitsja Karol Mets: «Arvan, et tuleb raske ja võitluslik mäng, nagu meil need kõik siin on olnud. Kindlasti tuleb kõik endast väljakule jätta – nii tuleb ka tulemus. Kui keegi kuskil jala lõdvaks laseb, siis kannatab kogu meeskond. Oma koduväljakul alla kolme punkti me ei rahuldu. Ei meie ega fännid. Suur väljak ja hea muru toob meile väga head eelised resultaadi saavutamiseks.»

Tallinna Kalevi peatreer Frank Bernhardt: «Selge see, et tuleb üks väga raske mäng. Peame Kuressaare mängust korralikult taastuma ja Flora vastu väga isukalt peale minema. Vastaste klass võib olla natuke kõrgem, aga selle vastu peame tegutsema meeskondliku kaitse ja suure tahtmisega. Usun, et suudame Floralt punkte võtta.»

Mängija Aladin Šišic: «Ootan mängimist Eesti parimal staadionil. Tean, et väljak on väga suur ja selle võrra tuleb meil rohkem tööd teha. Samas jätab suur väljak meile ruumi kontrarünnakuteks. Loodan meeskonnaga positiivse tulemuse saavutada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles