Korvpalli noortekoondised pääsesid MMile

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Olmre saalikorvpallis Eesti noortekoondise särgis.
Sten Olmre saalikorvpallis Eesti noortekoondise särgis. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Septembri lõpus toimuvad Indoneesias Jakartas FIBA 3x3 korvpalli maailmameistrivõistlused kuni 18-aastastele noormeestele ja neidudele.

Rahvusvahelise korvpalli katuseorganisatsiooni FIBA poolt korraldatakse ametlikke 3x3 korvpalli maailmameistrivõistlusi kolmandat korda. Poiste turniiril osaleb 32 võistkonda, kes on jagatud nelja 8-liikmelisse alagruppi. Iga alagrupi 4 paremat pääsevad 1/8 finaali. Eesti meeskond sõidab Jakartasse koosseisus: Karl Martin Kask (KK Pärnu), Sten Olmre (KK Pärnu), Maik Kalev Kotsar (Audentese SK), Joosep Indermitte (Tabasalu PK) ning treenerina Indrek Reinbok. Eesti on ühes alagrupis Leedu, Indoneesia, Prantsusmaa, Argentiina, Uus-Meremaa, Katari ja Lätiga.

Tüdrukute turniiril osaleb 24 võistkonda, kes on jagatud nelja 6-liikmelisse alagruppi. Iga alagrupi 4 paremat saavad 1/8 finaali. Eesti U18 tüdrukute koondis sõidab MM-ile koosseisus Jane Svilberg (Audentese SK), Kadri-Ann Lass (Audentese SK), Kristi Tamp (Audentese SK), Trine Kasemägi (Audentese SK) ning treenerina Reet Rausberg. Eesti tüdrukute vastased alagrupis on:  Hiina Taipei, Rumeenia, Prantsusmaa, Tšehhi ja Uus-Meremaa.

«Meie koondised pääsesid maailmameistrivõistlustele tänu kõrgetele kohtadele riikide reitingus,» sõnas Eesti Korvpalliliidu president Jüri Ratas. «Kuigi 3x3 korvpall on pika ajalooga ning on alguse saanud tänavatelt toimunud turniiridest, siis ametlikud maailmameistrivõistlused toimuvad alles kolmandat korda. FIBA on võtnud selle ala enda tiiva alla ning see on kogu maailmas võitnud kiiresti populaarsust. Kui traditsioonilises viis viie vastu mängus ei julge me unistada näiteks USA alistasmisest, siis 3x3 MM-l oleme sellega hakkama saanud, sellel alal on väiksel riigil arusaadavalt rohkem võimalusi edukas olla. Soovin meie poistele ja tüdrukutele edu MM-il!» lisas Ratas.

Traditsiooniliselt toimub turniiril erinevad individuaalsed võistlused nagu kolmepunktiviskevõistlus, pealtpanekuvõistlus ning osavama korvpalluri väljaselgitamine. Möödunud aastal sai Martin Jurtom pealtpanekuvõistlusel teise koha ning ülemöödunud aastal oli Rait-Riivo Laane kolmeste võistlusel kolmas.

2011. aastal Riminis Itaalias saavutasid eesti poisid 4. koha (koosseis: Rait-Riivo Laane, Rauno Nurger, Martin Paasoja, Kustas Põldoja, treener Indrek Ruut). Möödunud aastal Hispaanias said poisid 7. ja tüdrukud 8. koha. 

Eesti on 3x3 ülemaailmses reitingus 9. (Euroopas 7.) kohal meeste arvestuses ja naiste arvestuses 21. kohal (Euroopas 13-ndad).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles