Eesti motoringrajasõitjad tulid esmakordselt Soome meistriteks

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eero Pärm ja Peeter Küüt oma võistlustsikli taustal.
Eero Pärm ja Peeter Küüt oma võistlustsikli taustal. Foto: Erakogu

Eesti motoringrajasõitjad Eero Pärm ja Peeter Küüt tulid esmakordselt külgvankrite klassis Soome meistriteks.

Eelmisel laupäeval, 7. septembril said Pärm ja Küüt Bridgestone Eesti motoringraja meistrite ja karikavõitjate auasustamisel Audrus kaela Eesti meistrite tammepärjad, kuid siinse tiitli kindlustasid nad juba enne viimast etappi.

Varem meie motoringrajasõitjatele kättesaamatuks jäänud tulemuse, Soome meistri tiitli, saavutasid südid külgvankrisõitjad tõusvas joones kulgenud hooaja krooniks aga just auto24RINGil peetud Eesti ja Soome meistrivõistluste ühisetapil. Kuigi sellel võistlusel tuli tunnistada suurimate konkurentide, maailmameistrivõistluste karussellis osalevate soomlaste Petri Makkula ja Timo Karttiala paremust, piisas etapi teisest kohast siiski Soome meistriks tulemiseks.

«Kogu hooaeg on olnud väga ere,» ütles roolimees Pärm kokkuvõtteks.

Eriliselt tõi Pärm esile kaks etapivõitu, millest üks saadi Kemoras Soome meistrivõistlustel ja teine Bikernieki ringrajal, kus olid Eesti meistrivõistlused. Lisaks on eestlaste nimel nüüd Alastaro rajarekord külgvankrite klassis, varem Makkula ja Karttiala sõidetud tippmarki edestati koguni sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles