Marius Lepp teeb Kobe Bryantit: murtud sõrmega palliplatsile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marius Lepp
Marius Lepp Foto: Toomas Huik

See on mees! Raudmees! Sarnaselt NBA staari Kobe Bryantiga ei poe murtud sõrmeluuga käsipallur Marius Lepp teki alla peitu, vaid üritab valu trotsides rahvusmeeskonna maailmameistrivõistlustele viia.



Kümme päeva tagasi soojast ja päikeselisest Hispaaniast külma ja pimedasse Eestisse saabunud Toledo Labaro joonemängija otsustas igaks juhuks teha röntgenipildi vasaku käe pöidlast, mis kuu aega tagasi peetud kohtumises valusa laksu sai.



«Kuulsin raksatust. Pöial läks küll üleni siniseks, kuid ma ei uskunud, et luu purunes. Seetõttu ei läinud Hispaanias ka arsti juurde,» meenutas Lepp.



Kümnepäevane jõulupuhkus koduses Põlvas võimaldas esimese eestlasena Hispaania kõrgliiga klubiga lepinguni jõudnud Lepal küll pöialt säästa, kuid täielikuks paranemiseks kulub mehe hinnangul koos lahasega kolm nädalat.



Mägi üleminek viibib


«Lubasin peatreenerile Kalmer Mustingule, et teen kaasa. Võtan hunniku valuvaigisteid, tõmban teibihunniku peale ja punnin, kuis saan. Kui valu kannatada ei suuda, astun kõrvale,» ütles 29-aastane sportlane.



Lisaks pöidlale peab Lepp hoidma ka sügisest saati valutavat põlve. «Kiireid liigutusi tehes tekib vesi põlve,» täpsustas ta. «Käisin doktor Madis Rahu juures uuringutel ja leppisime kokku, et 25. mail tulen operatsioonile. Üritan sellises seisus hooaja lõpuni pingutada.»



«Jube kahju, et vigastused kimbutama on hakanud,» jätkas 198 cm pikkune ja 103 kilo kaaluv mehemürakas. «Sügisel Hispaaniasse minnes olin elu parimas vormis. Hoolimata lihaste arvelt suurenenud kehakaalust suutsin ääremängijatega võidu joosta. Pidev valuga võitlemine mõjub halvavalt ka moraalile.»



Eile Viimsis kogunenud ja MM-valikturniiriks valmistuma hakanud koondise esimesest trennist jäi kõrvale ka Saksamaa klubi Bernburgi Anhalti mängujuht Risto Lepp, kes ravib rangluutraumat.



«Lähen esmaspäeval füsioterapeudi juurde, kes annab edasise osas täpsed juhtnöörid,» ütles Lepp.



Rahvusmeeskonna treeningul osales ka HC Kehra vasaksisemine Janar Mägi, kelle võimalikust klubivahetusest pole asja saanud. Rootsi klubi Halmstadi Drott on Mäe teenetest huvitatud, kuid konkreetset vastust eestlase värbamise kohta pole nad andnud.



Pinnonenil ärevus sees


Mäe ülemineku mõte Kreeka meeskonda Veria Filipposesse on maha maetud. «Filippos tahtis teha mängijate vahetust ja anda vastu paremsisemise kohal tegutseva bulgaarlase,» selgitas Kehra peatreener Indrek Lillsoo. «Selline tingimus meid ei rahuldanud. Lisaks kasvanuksid tehingu käigus meie kulud, sest leegionärile tuleb anda ka elamispind. Bulgaarlase tase on aga suur küsimärk.»



4. ja 5. jaanuaril peab koondis Luksemburgis kaks kontrollmängu sealse meeskonnaga. 9.–11. jaanuarini võõrustatakse turniiril Põlvas Soomet ja Lätit.



Sama kuu 15.–17. kuupäevani osaleb riigi esindusmeeskond 2011. aasta MM-valikturniiril Hasseltis, kus võetakse mõõtu võõrustaja Belgia ja Hollandiga. Play-off’i ehk MM-finaali uksele pääseb vaid võitja.



«Ärevus on sees,» tunnistas koondise abitreener Ain Pinnonen enne eileõhtust harjutuskorda. «Paljud juhtivmängijad on pool aastat silma alt ära olnud. Huvitav on näha, kes kui palju arenenud on.»



Uuel aastal liituvad koondisega Musting ja kuus Põlva Serviti pallurit, kes osalevad turniiril Hollandis. Eilses avamängus alistas Serviti kohaliku klubi Vos Investment / Lionsi 35:25. Kohtumise alguses sai vigastada Henri Sillaste ja tema jaoks on turniir läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles