Senegal ja Elevandiluurannik jagavad omavahel MM-pileti

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elevandiluuranniku ründaja Didier Drogba (paremal) ja Senegali kaitsja Jacques Doudou Faty.
Elevandiluuranniku ründaja Didier Drogba (paremal) ja Senegali kaitsja Jacques Doudou Faty. Foto: SCANPIX

Aafrikas loositi paaridesse kümme meeskonda, kes selgitavad kodus-võõrsil mängude süsteemis viis 2014. aasta jalgpalli MMile pääsejat. Tugevaim vastasseis on kahtlemata tulekul Elevandiluuranniku ja Senegali vahel.

Ülejäänud paarides lähevad vastamisi Nigeeria ja Etioopia, Tuneesia ja Kamerun, Ghana ja Egiptus ning Burkina Faso ja Alžeeria. Etioopial ja Burkina Fasol on võimalus teha edasipääsu korral debüüt finaalturniiril. Avamängud peetakse ajavahemikus 11.-15. oktoobril ning korduskohtumised 15.-19. novembril.

Senegali kodumängud on seni toimunud neutraalsel väljakul, sest mullu oktoobris puhkes kahe riigi vahelise Aafrika rahvuste karika kohtumise ajal publiku seas mäss ning mäng tuli veerand tundi enne lõpuvilet katkestada. Senegal on pärast seda lüüasaamist teinud koondises suuri muutusi, palgates peatreeneriks Alain Giresse'i ning loobudes mitme tippmängija teenetest. Nii pole näiteks enam koondisekutset saanud Londoni Chelseas mängiv ründaja Demba Ba.

Hoolimata kodupubliku toe puudumisest edestas Senegal alagrupis nii Guinead kui ka Marokot ning võib kohtumise Elevandiluuranniku vastu pidada taas kodumaa pinnal. Samas pole veel otsustatud, kas mäng toimub samal Leopold Senghori staadionil, kus rahutused mullu aset leidsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles