Kreeka lootused veerandfinaali jõuda kustusid teisel lisaajal

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vassilis Spanoulis (paremal) ei suutnud Kreekat veerandfinaali viia.
Vassilis Spanoulis (paremal) ei suutnud Kreekat veerandfinaali viia. Foto: SCANPIX

Sloveenias jätkuval korvpall Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril kaotas Kreeka dramaatilisel moel Horvaatiale ning minetas lootused jõuda veerandfinaali. Horvaatia võitis mängu alles teise lisaaja järel 92:88.

Kreeka vajas edsipääsuks tänasest kohtumisest võitu ning pidi seejärel lootma, et Itaalia suudab alistada Hispaania. Mäng Horvaatiaga oli algusest lõpuni ülimalt tasavägine, kuid Kreeka oli suurema osa kohtumisest tagaajaja rollis. Kümme sekundit enne lõppu kindlustas Nikos Zisise kolmepunktivise neile siiski lisaaja.

36 sekundit enne lisaaja lõppu viis Zisise järjekordne korv kreeklased kolme punktiga juhtima, kuid horvaatide poolel tabas Bogdan Bogdanovic kolmese. Viimane rünnak jäi Kreekale ning kaks sekundit enne lõppu murdis Zisis korvi alla, kuid pall keeras rõngast välja - teine lisaaeg.

Kui mängida jäi kaks ja pool minutit, viis Damjan Rudezi kolmene horvaadid seitsme punktiga ette ning näis, et mäng on tehtud, kuid kreeklastel oli veel üks käik varuks - Zisis tabas kolmese ja mõlemad vabavisked ning Yoanis Bourousise korvi järel oli seis taas viigis. Rohkemaks aga Kreekal jõudu polnud, Dontaye Draper realiseeris läbimurde, Bogdanovic tabas vabavisked ning neljapunktilist kaotusseisu kreeklased enam tagasi mängida ei suutnud.

Horvaatide parimana viskas mängu lõpus hoogu läinud Bogdanovic 22 punkti, Ante Tomic toetas teda 15 punkti ja 12 lauapalliga. Roko Ukici arvele jäi 14 punkti, viis lauapalli ja viis korvisöötu, Draper viskas 14 punkti. Kreeklaste resultatiivseim oli 21 punktiga Bourousis, Vassilis Spanoulis lisas 18 silma.

F-vahegrupist pääsevad seega veerandfinaali korraldajamaa Sloveenia, Horvaatia, Hispaania ja Itaalia. Omavahelise järjestuse panevad paika õhtused mängud Hispaania - Itaalia ja Sloveenia - Soome.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles