Tippsnuukrimängijat ähvardab eluaegne võistluskeeld

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Snuuker.
Snuuker. Foto: SCANPIX

Maailma parimate snuukrimängijate hulka kuuluv Stephen Lee mõisteti süüdi seitsmes kokkuleppemängus osalemise eest. 38-aastast inglast ähvardab nüüd eluaegne võistluskeeld.

Lee saab alaliidu otsuse teada 24. septembril. Süüdistuse kohaselt osales ta aastatel 2008-2009 seitsmes mängus, mille lõpptulemus oli kokku lepitud. Seejuures oli tegu kõrgekaliibrilistel turniiridel peetud kohtumistega – üks matš toimus 2009. aasta MMil, kolm aasta varem Malta Cupil, kaks 2008. aasta Suurbritannia meistrivõistlustel ja üks 2009. aasta Hiina lahtistel.

1992. aastal profikarjääri alustanud Lee kerkis kuus aastat hiljem esmakordselt maailma kaheksa parema hulka ja jõudis 2003. aastal maailmas viiendale positsioonile. Samast aastast pärineb ka tema parim koht MMilt, kui ta pääses poolfinaali, ent pidi seal tunnistama hilisema võitja Mark Williamsi paremust.

2010. aasta veebruaris vahistati Lee aga kahtlustatuna kokkuleppemängudes 2009. aasta Suurbritannia lahtistel. 2012. aasta oktoobris teatas Profipiljardi ja -Snuukri Liit, et Lee vastu süüdistust ei esitata. Kõigest nädal hiljem oli Lee aga taas osaline ülimalt kahtlases kaotuses ning päev hiljem peatas alaliit tema osalejalitsentsi. Tänavu veebruaris esitati Leele eelmainitud seitsme kohtumise osas ametlik süüdistus.

Maailma edetabeli hetke kolmas number Judd Trump sõnas süüdistusest kuuldes, et sellise reeglite rikkumisega hakkama saanud mängija tuleks turniiridelt eluks ajaks kõrvaldada. «Niisugusele asjale pole mitte ühelgi spordialal kohta. See rikub kogu mängu ning peletab sponsoreid eemale. Inimesed vaatavad meie alale teise pilguga, nii et kõik kokkuleppemängudes osalejaid tuleks karistada eluaegse keeluga,» lausus Trump.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles