Mayweather kohtub Briti supertalendiga ja teenib järjekordse rekordsumma

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Floyd Mayweather jr.
Floyd Mayweather jr. Foto: SCANPIX

Ameeriklane Floyd Mayweather jr. alistas nädalavehtusel mehhiklase Canelo Alvarezi ning 36-aastane poksilegend on nüüd võitnud kõik karjääri 45 matši. Järgmisel aastal plaanib ameeriklane pidada taas kaks matši ja tema esimeseks vastaseks peaks olema britt Amir Khan.

Mayweather teenis nädalavahetusel Alvarezi alistamisega tema jaoks rekordilised 41,5 miljonit USA dollarit. Tõenäoliselt suureneb summa veelgi, kuna esialgu pole veel teada, kui palju jälgiti matši tasulistel telekanalitel. 41,5 miljonit oli ameeriklase jaoks aga garanteeritud summa ja selle oleks ta kätte saanud ka kaotuse puhul, kirjutab Daily Telegraph.

Mayweatheril on praegu teatavasti kehtiv leping Showtime Sportsiga, ameeriklane sõlmis nendega lepingu kuue matši peale ja nendest kaks on nüüdseks peetud. «Amir Khan on Floyd Mayweatheri jaoks väga huvitav vastane ja seda just tema kiiruse tõttu,» teatas Shotime Sportsi esimees Stephen Espinoza.

Esialgu ei ole veel teada, kus matš võiks toimuda, kuid see võib aset leida nii New Yorgis kui ka mõnes Suurbritannia linnas (Londonis või Manchesteris). Samas on Mayweatheri senised viimased matšid aset leidnud kõik Las Vegases.

Espinoza sõnul on televaatajate jaoks Khan isegi põnevam mees kui Alvarez ja seetõttu ootaks tõenäoliselt nii Mayweatherit kui ka Khani vastasseisu korral karjääri suurim palgapäev.

26-aastane Khan on senise karjääri jooksul teeninud 28 võitu ja saanud kolm kaotust. Siiski peab Khan enne suurt matši ületama ühe takistuse, kuna Showtime Sportsi sõnul saab Mayweatheri ja Khani matš teoks juhul, kui britt suudab detsembris New Yorgis alistada Devon Alexanderi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles