Moyes peab esimese eurolahingu, kuidas lõppes Fergusoni avamäng?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sir Alex Fergusoni karjääri üheks säravamaks hetkeks oli Meistrite liiga võitmine 1999. aastal.
Sir Alex Fergusoni karjääri üheks säravamaks hetkeks oli Meistrite liiga võitmine 1999. aastal. Foto: SCANPIX

Tänavu suvel Manchester Unitedi jalgpalliklubi peatreeneriks saanud David Moyes peab täna oma esimese euromängu ManU peatreenerina, kui Meistrite liigas võõrustatakse Leverkuseni Bayerit.

Siinkohal tasuks meenutada, kuidas lõppes ManU eelmise peatreeneri sir Alex Fergusoni esimene euromäng. 1986. aastal Manchesteri klubi juhendajaks saanud Ferguson sai eurosarjas esmakordselt meeskonda juhendada alles 1990. aasta 19. septembril, kui Karikavõitjate karikasarjas kohtuti Ungari tiimi Pecsi Munkasiga, kirjutab Sportsmail.

ManU teenis toonases kohtumises tänu Neil Webbi ja Clayton Blackmore’i tabamustele 2:0 võidu. Hooaeg lõppes ManU jaoks toona kokkuvõttes võidukalt, kuna finaali alistati 2:1 FC Barcelona. Finaalis lõi mõlemad ManU väravad Mark Hughes.

Rahvusvahelisel tasandil jäi Fergusoni arvele lisaks ühele Karikavõitjate karikasarja trofeele veel kaks Meistrite liiga karikat, üks Euroopa superkarikas ja kaks klubide MM-tiitlit.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles