Šotimaa võib Rio mängudele minna iseseisva delegatsiooniga

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londonis Suurbritanniat esindanud tennists Andy Murray võib Rio olümpial tiitlit kaitsta juba Šotimaa värvides
Londonis Suurbritanniat esindanud tennists Andy Murray võib Rio olümpial tiitlit kaitsta juba Šotimaa värvides Foto: Sanpix

Suurbritanniale kuuluv Šotimaa võib juba järgmistel olümpiamängudel tulla välja iseseisva delegatsiooniga, kui rahvas peaks järgmisel sügisel hääletama riigi iseseisvumise poolt, ütles spordiminister Shona Robinson.

2014. aasta septembris toimub Šotimaal referendum, kus rahvas saab hääletada riigi iseseisvumise poolt või vastu. Robinsoni sõnul on neil iseseisvudes kindel plaan minna Rio mängudele oma delegatsiooniga. «Oleme kindlad, et meil saab olema oma olümpia- ja paraolümpiakoondis,» vahendab The Telegraph Šotimaa spordiministri sõnu.

Londoni olümpial moodustasid šotlased kümme protsenti Suurbritannia koondisest. Medalivõitjaid oli šotlaste seas mullu suvel kolm – Andy Murray, Sir Chris Hoy ja Michael Jamieson.

Suurbritannia olümpiakommitee ütles, et praegusel hetkel arvestavad nad koondises ka Šotimaalt pärit sportlastega. Asjaolusid võib muuta muidugi järgmise aasta rahvahääletus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles