Saaremaa ralli lõpetab traditsiooniliselt Eesti meistrivõistlused

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullused Saaremaa ralli võitjad Aleksei Lukjanuk ja Aleksei Arnautov.
Mullused Saaremaa ralli võitjad Aleksei Lukjanuk ja Aleksei Arnautov. Foto: Ray Põder

Juba on saanud traditsiooniks, et Eesti autoralli meistrivõistluste hooaeg lõppeb Saaremaal. Erandiks pole ka aasta 2013, kui 11.-12. oktoobril sõidetakse järjekorras 46. Silveston Saaremaa ralli. Sellega on see legendaarne võidusõit ka Eesti vanim ralli, mille võitjate hulgast võib leida palju kuulsaid nimesid. Lisaks on Saaremaa rallil alati lisakaalu lisamas fakt, et meistrid selguvad Saaremaal ja tänavune ralli pole selles mõttes erand.

Just hooaja viimane ralli ja Saaremaa nii öelda meretagune asi on see, mis meelitab kohale alati hulgaliselt sõitjaid nii Eestist kui ka piiri tagant. Kihutamine kiviaedade ja kadakate vahel kiiretel ja kohati ka väga libedatel teedel ja loomulikult kuulus Kaugatoma kiiruskaste, mida soovib iga rallimees kasvõi korra oma karjääri jooksul sõita, kõik see on toonud Saaremaa ralli starti viimasel kolmel aastal stabiilselt pea 150 meeskonda. Praeguse seisuga on registreernud  Saaremaa rallile 69 meeskonda, eelregistreerimine lõpeb 3. oktoobril.

46. Saaremaa ralli on tänavu kavas 11 kiiruskatset kogupikkusega 117,3 kilomeetrit, nende seas ka reede, 11. oktoobri õhtul Kuressaare linna tänavatel sõidetav publikukatse. Saaremaa ralli start ja finiš on traditsiooniliselt Kuressaare keskväljakul, kus pealtvaatajad saavad masinaid lähemalt uurida. Saaremaa ralli stardiks tasub ennast sättida reedel, 11. oktoobril Kuressaare kesklinna kell 17.00 ja 46. Silveston Saaremaa ralli võitja sõidab Kuressaare kesklinnas olevale poodiumile laupäeval, 12. oktoobril kell 17.30.

Saaremaa ralli kiiruskatsed on pealtvaatajatele tasulised v.a. reedeõhtune publikukatse Kuressaare linnas. Kahepäevane rallipass (käepael), mis tagab pääsu kõigile soovitud kiiruskatsetele maksab 13 eurot. Pilet konkreetsele kiiruskatsele maksab 5 eurot. Alla 14-aastased lapsed pääsevad ralliraja äärde tasuta. Õpilastele vanuses 14-17 on õpilaspileti ettenäitamisel pilet 3 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles