UEFA liikmed tahavadki jalgpalli MMi talvele üle tuua

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalli maailmameistrivõistluste võitjale antav karikas.
Jalgpalli maailmameistrivõistluste võitjale antav karikas. Foto: SCANPIX

Viimasel ajal on aina enam räägitud võimalusest, et 2022. aasta jalgpalli MM toimub talvel, kuna MMi toimumispaigas Kataris on suvel lihtsalt liiga palav. Nüüd on Rahvusvahelisele Jalgpalli Liidule FIFA-le oma toetust avaldanud ka Euroopa Jalgpalli Liidu UEFA liikmed.

FIFA asepresident Jim Boyce teatas, et UEFA liikmed oleksid muudatusega nõus, kuid soovivad, et FIFA arutaks veel olukorda ning hindaks tehtavate muudatuste mõju, kirjutab PA Sport.

FIFA täitevkomitee kohtub 3. ja 4. oktoobril Zürichis ja arvatavasti langetatakse seal ka põhimõtteline otsus korraldada 2022. aasta MM talvel. «Viimasel kohtumisel jõuti UEFA liikmete poolt ühisele järeldusele, et Katari MMi ei saa pidada suvel. Selles osas olid kõik nõus,» rääkis Boyce.

«Siiski soovivad UEFA liikmed, et praegu ei pandaks veel paika täpset MMi toimumise aega,» lisas ta. «Selle otsuse tegemise jaoks on veel aega ja loodetavasti toimub MM talvel. Loodetavasti jõutakse lahenduseni, mis segab tavapärast mängukalendrit kõige vähem.»

Esialgsete prognooside kohaselt võiks MM toimuda novembris ja detsembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles