Jalgpallifännid valisid kümnendi parimaks mängijaks Ronaldo

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Corinthiansi ründaja Ronaldo (vasakul) rõõmustamas koos meeskonnakaaslase Cristianiga.
Corinthiansi ründaja Ronaldo (vasakul) rõõmustamas koos meeskonnakaaslase Cristianiga. Foto: Reuters / Scanpix
Ühe maailma loetuma jalgpalliuudiste portaali goal.com lugejad hääletasid brasiillase Ronaldo möödunud aastakümne parimaks mängijaks.

Brasiillane, kelle parimad päevad jäävad paljude meelest hoopis üheksakümnendatasse, ravis aastakümnendi alguses end terveks rängast põlvevigastusest, mille tõttu ta peaaegu karjäärigi lõpetas, kirjutab soccernet.ee.

Kõigest paar kuud hiljem, 2002. aasta MMil, näitas ta, et kahe aasta jooksul polnud aga palju kaduma läinud, kui ta MMil parima väravaküti auhinna võitis. Seejuures lõi ta finaalis Saksamaa vastu kaks väravat.

Sellele finaalile järgnes üleminek Madridi Reali, kus pärast paari edukat hooaega tema karjäär aga alla käima hakkas ning pärast seiklust Milanis, mängib ta nüüd Corinthiansi eest.

Kuigi paljud staarid nagu Cristiano Ronaldo, Kaká ja Ronaldinho jäid lehekülje lõpphääletusest välja, poleks neil ilmselt kahe dekaadi suurima gigandi Ronaldo ja Zinedine Zidane'i vastu midagi panna olnud.

Ronaldo kogus hääletusel 43 protsenti häältest ja Zidane jäi tema taha üsna napilt saades 36 protsendi inimeste toetuse. Nende ülekaalu näitas see, et praeguse generatsiooni superstaar Lionel Messi kogus kolmandana vaid 6 protsenti häältest.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles