Aksalu läks ennast uuesti Inglismaale näitama

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaale testimisele siirdunud Mihkel Aksalu Eesti koondise kohtumises Angolaga.
Inglismaale testimisele siirdunud Mihkel Aksalu Eesti koondise kohtumises Angolaga. Foto: Egon Tintse

Detsembris Inglismaa esiliigaklubi Sheffield Unitedi juures testimisel käinud Eesti jalgpallikoondise väravavaht Mihkel Aksalu siirdus eile sama meeskonna juurde ennast uuesti näitama.



Kui eelmisel korral eestlane ennast treeningkohtumises näidata ei saanud, siis nüüd kutsuti Aksalu tagasi just sooviga teda ka mängus näha.



«Esmaspäevast hakkavad harjutuskorrad pihta. Esialgu täpsemat plaani ei tea,» sõnas väravavaht. «Nädala lõpus peaks neilt ka vastuse saama. Laupäeval on meeskonnal juba järjekordne liigakohtumine.»



Enne testimisele minekut kogus Aksalu vajalikku mängupraktikat ja treeningtunde Eesti koondise koosseisus. Eelmise aasta viimases kohtumises alistas meie rahvusmeeskond Portugalis toimunud sõpruskohtumises Kaimar Saagi väravast 1:0 Angola.



Enne seda matši viiel korral Eesti väravas seisnud Aksalul õnnestus A-koondise rivistuses teha esimene nullimäng. «Varem on alati mingi jama ära tulnud, kuid sel korral õnnestus värav puhas hoida,» rääkis Aksalu. «Loodame, et see mäng annab edaspidiseks enesekindlust. Murul treenimine ja mängimine oli enne testimisele minekut väga hea.»



Veel mõni hooaeg tagasi Inglismaa Premier League’is mänginud Sheffield hoiab esiliigas 35 punktiga seitsmendat kohta. Tabeliliider Newcastle on kogunud juba 51 silma.



Samal ajal soovib Norra meistriliigaklubi Tromsö enda juurde tagasi meelitada Angola vastu ilusa partii esitanud Joel Lindperet. Teatavasti lõppes eestlasel hooaja lõpus klubiga leping ning suvel ta seda pikendama ei soostunud.



«Nemad tahavad mind tagasi ja pean nüüd ise otsustama, mis edasi saab,» avaldas Lindpere. «Kõik sõltub sellest, kas Tromsö on võimeline minu vajadusi rahuldama.»



Esialgu ei pikendanud eestlane Norra klubiga kontrahti, kuna võistkonna majanduslik seis oli ebaselge. Nüüd on Tromsö sponsoritelt vajaliku raha juurde saanud ning on valmis Norra kõrgliigas jätkama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles