Meistrite liigas võib tuleval hooajal mängida kaks Manchester Unitedit

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester United.
Manchester United. Foto: SCANPIX

Euroopa jalgpalli Meistrite liigas on tekkinud kurioosne olukord - tuleval hooajal võib juhtuda, et osalevate klubide season kaks Manchester Unitedi nime kandvat meeskonda.

Mai lõpus UEFA 54. liikmeksriigiks võetud Gibraltari klubid said loa osaleda uuel hooajal ka Euroopa klubisarjades ning pole võimatu, et oma eurodebüüdi saab teha Manchester Unitedi nimeline meeskond. 1957. aastal asutatud klubi ei ole oma kuulsat nime Inglismaa nimekaimudelt siiski sugugi ise varastanud, vaid sai legendaarselt Matt Busbylt loa Unitedi kasutada.

Gibraltari Manchesteri United tuli viimati meistriks 1999. aastal, kokku on seda suudetud seitsmel korral. Viimasel kuuel aastal on Gibraltari meistriliigat aga valitsenud Lincoln FC nimeline klubi. Manchester United lõpetas mullu liiga kolmanda kohaga. Kõik kaheksa kõrgliigas osalevat meeskonda koosnevad amatööridest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles