Leedu suurpäev: korvpallikoondis jõudis EMil finaali

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu korvpallikoondis jõudis EM-finaali.
Leedu korvpallikoondis jõudis EM-finaali. Foto: SCANPIX

Sloveenias toimuva korvpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri esimene finalist on Leedu meeskond, kes alistas poolfinaalis kindlalt 77:62 Horvaatia.

Poolaja võitis Leedu vaid kolme punktiga, kuid kolmandal veerandajal lubati horvaatidel visata kõigest kaheksa silma ja sellega oli mäng ka tehtud. Leedukate parim oli lõpuks 23 punktiga Jonas Maciulis, kes tabas kuuest kaugviskest neli ning võttis ka kuus lauapalli. Linas Kleiza kogus 22 punkti, seejuures viskas ta neist 17 mängu esimese 11 minutiga. Lisaks võttis Kleiza ka 11 lauapalli. Mantas Kalnietis kogus 18 punkti.

Horvaatide resultatiivseimana tõi Bojan Bogdanovic 15 silma, olles seejuures ka ainuke mees, kes kahekohalise punktisumma kogus. Horvaatia visketabavus oli 35,4%, kahekümnest kaugviskest tabati vaid kolm. Leedulaste finaalivastase selgitavad õhtuses teises poolfinaalis Prantsusmaa ja Hispaania.

Leedu on EM-finaalis varem mänginud neljal korral - 1937., 1939. ja 2003. aastal tuldi Euroopa meistriks, 1995. aastal lepiti Jugoslaavia järel hõbemedaliga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles