Martin Rump jäi napilt meistritiitlist ilma

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Rump.
Martin Rump. Foto: Renault

Rootsi vormel-Renault 1.6 sarja viimasel etapil võitis eestlane Martin Rump esimese sõidu ja lõpetas teise sõidu viienda kohaga, mis sarja kokkuvõttes tõid eestlasele teise koha. Käeulatuses oli ka meistritiitel, kuid kahjuks pidi Rump leppima siiski napi, vaid kahepunktilise kaotusega.

Mantorp Parki ringrajal sõidetud võistluste kvalifikatsioonis õnnestus Rumpil välja sõita kiireim ringiaeg, mis andis ka parima stardipositsiooni esimeseks sõiduks. Eestlane tegi väga hea stardi ja juba paari ringi järel oli ta kasvatanud vahe lähimate rivaalidega juba paarile sekundile. Keegi konkurentidest ei suutnudki Rumpi ohustada ja finišis oli tema edu enam kui neli sekundit. Kuna sarja liider Erik Johansson lõpetas sõidu alles viienda kohaga, möödus Rump rootslasest kolme punktiga.

«Esimeses sõidus polnud tegelikult mul mingeid probleeme ja suutsin kõik konkurendid ilusti seljataga hoida,» kommenteeris Rump. «Kuna teiste vahel äge võitlus, siis õnnestus vahet konkurentidega kasvatada pea iga ringiga,» lisas eestlane.

Teist sõitu alustas Rump samuti väga edukalt, kuid kahel esimesel ringil käis lähimate konkurentidega tihe rebimine. Hetkeks tekkis olukord, kus neli sõitjat, nende hulgas ka eestlane, võitlesid liidrikoha pärast. Rump sattus halvale positsioonile ja langes viiendaks. Kahjuks sai eestlasest mööda ka Johansson, kes tõusis kolmandaks. Rootslase kolmas koht tähendas, et ta möödus uuesti eestlasest kahe punktiga ja nii pidi Rump leppima sarja kokkuvõttes teise kohaga. Suureks tunnustuseks oli aga sarja korraldajate poolt eestlasele antud eriauhind kui hooaja kiireim ja suurima arengu teinud sõitja.

«Start õnnestus väga hästi, aga kohe selle järel algas minu taga äge võitlus,» rääkis Rump. «Peagi üritas üks konkurentidest mööduda korraga nii teise koha sõitjast ja ka minust ning selles suures pundis jäin kuidagi kotti. Õnnetuseks langesin selle olukorra tõttu koguni viiendaks. Mööda sõita kahjuks enam kellestki ei õnnestunud ja nii pidingi kokkuvõttes leppima sarjas teise kohaga. Praegu olen küll veidi pettunud, aga kui vaadata tagasi hooaja algusele, siis tol hetkel poleks osanud oodatagi, et suudan võidelda tiitli pärast.»

Järgmisele võistlusele stardib Rump juba pühapäeval, kus seisavad ees kaks starti Põhja-Euroopa karikasarjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles