Lotusega tülitsev Räikkönen ei pruugi Koreas startida

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: SCANPIX

Kimi Räikköneni ja Lotuse vormel-1 meeskonna vahelised aina jahedamaks muutuvad suhted võivad tipneda sellega, et soomlane ei tee kaasa kahe nädala pärast sõidetaval Lõuna-Korea etapil.

Eilse Singapuri etapi kolmanda kohaga lõpetanud Räikkönen, kes tõusis poodiumile 13. stardikohalt, vaevles terve võistlusnädalavahetuse jooksul seljavalu käes ning suutis starti minna vaid tänu valuvaigistavale süstile. Tulevast aastast Ferrarisse suunduv soomlane on aga Lotuse meeskonna vihale ajanud oma kommentaaridega, kus väitis, et talle pole terve selle hooaja jooksul korralikult palka makstud.

Vajaliku kortisoonisüsti tegi Räikkönenile McLareni meeskonna soomlasest arst Aki Hintsa, kes kinnitas veebilehele F1SA.com, et piloodi tervisemure on tõsine. «Üks roide ja selgroo vaheline liiges on viga saanud ning see teeb talle suurt valu,» selgitas Hintsa. «Õnneks suutsime ta sõidukorda saada.»

Kui Räikkönenilt pärast Singapuri etappi küsiti, kas ta saab Koreas võistelda, vastas soomlane napilt: «Ei ole kindel. Vaatame.» Varem on Räikkönen vihjanud, et Lotuse poolse lepingurikkumise tõttu on tal paberil täielik õigus sel hooajal edasivõistlemisest keelduda.

Pärast kolmanda kohaga lõppenud etappi eelistas Lotuse meeskond Räikkönenist suurt mitte rääkida. «See on muidugi nii meile kui ka Kimile hea tulemus. Aga kui Romain Grosjeanil poleks tehnilisi probleeme tekkinud, oleks ta Kimist jagu saanud. Seda on hea teada,» kommenteeris meeskonna peainsener Alan Permane ajalehele Turun Sanomat. Saksa väljaande Auto motor und sport teatel suhtleb soomlane aga meeskonnaga vaid tekstisõnumite teel.

Sõna võttis ka Lotuse omanik Gerard Lopez, kelle arvates pole ei tiim ega ka Räikkönen seda väärt, et palgamuresid ajakirjanduses lahatakse. «Kimi meeldib mulle ja ta on vapustav sõitja, aga kui ta läheb tõepoolest Ferrarisse ainult pasta tõttu, siis tuleks küsimusi esitada pigem Ferrarile, mitte meile,» esines Lopez väljaandes Marca iroonilise mõistukõnega.

Lisaks ei vasta tema sõnul tõele jutt, nagu oleks Lotus tühjaks jooksmas inseneridest, kellele samuti palka ei maksta. «Jah, viis meest on läinud, kuid Ferrarist tuleb meile näiteks Nicolas Hennel ja veel paar inimest. Oleme ainus meeskond, kes ehitas hooaja keskel pikema teljevahega auto, ning see läks maksma vähemalt seitsmekohalise summa. Näitasime Kimile, et võtame asja tõsiselt. Oleme talle alati pakkunud võimalikult head autot ning ei meie ega ka tema ise pole väärt seda, et ta nüüd niisugust juttu räägib,» lausus Lopez Auto motor und sportile.

Kuus etappi enne hooaja lõppu hoiab Räikkönen MM-sarjas 149 punktiga neljandat kohta, jäädes kolmandal positsioonil olevast Lewis Hamiltonist maha vaid kahe punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles