Shaq omandas osaluse meeskonnas, keda ta kunagi mõnitas

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shaquille O'Neal.
Shaquille O'Neal. Foto: SCANPIX

Ekskorvpallur Shaquille O'Neal omandas osaluse NBA meeskonnas Sacramento Kingsis.

O'Neal on olnud Kingsi juures konsultandina tegev alates suvest, kui klubi enamusaktsiate omanik Vivek Ranadive palus tal juhendada meeskonna keskmängijat DeMarcus Cousinsit. Omavaheliste arutelude tulemusena omandaski O'Neal Kingsis väikese osaluse, kuid klubi keeldus avalikustamist, kui suur osa täpselt O'Neali kätte läks.

Ranadive ostis meeskonna maikuus ning maksis selle eest 530 miljonit dollarit. Ühtlasi soovisid uued omanikud viia klubi Sacramentost üle Seattle'isse, kuid liiga lükkas selle plaani tagasi.

O'Neali ja Kingsi fännide omavahelised suhted on kurikuulsalt teravad alates 2002. aasta Läänekonverentsi finaalseeriast Los Angeles Lakersi ja Kingsi vahel, mille Lakers võitis tänu otsustavale seitsmendale mängule. O'Neal tituleeris lisaks seeria käigus Kingsi («kuningad» - toim) meeskonna Queensiks ehk kuningannadeks. «Sacramento Queensiga kohtumine mulle muret ei valmista. Pange see kirja, tehke pilti, saatke see neile. Mind ei huvita,» teatas O’Neal toona telekaamerate ees.

Lakers alistas tol hooajal Kingsi play-off'is kolmandat korda järjest ning jõudis taas tiitlini, O'Neal valiti seejuures finaalseeria parimaks mängijaks. Kings ei ole aga pärast 2006. aastat kordagi play-off'i pääsenud, mullu koguti põhihooajal 28 võitu ja 54 kaotust ning lõpetati läänekonverentsis tagantpoolt kolmandana ehk 13. kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles