Medalit jahtiv Sillamäe alistas kodus Paide

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Eesti jalgpalli meistriliigas pronksi eest heitlev Sillamäe Kalev võttis täna kodus vastu Paide linnameeskonna ning suutis külalised alistada 3:1.

Paide läks kuuendal minutil teenitud penaltist juhtima, 11 meetri karistuslöögi realiseerimises oli täpne Andre Mägi. Kaheksa minutit hiljem viigistas Daniil Ratnikov mänguseisu ning esimesel poolajal said Sillamäe poolt veel jala valgeks Martin Vunk ja Kassim Aidara.

Liigatabelis kirjutas Sillamäe endale kolm punkti juurde. Esikohal on Levadia, kellel tänase kaotuse järel on koos 70 punkti, Kaljul on 68 ning Sillamäe Kalevil 60 punkti. Neljandat kohta hoidval Floral on 55 punkti.

Enne mängu:

Tegemist on 31. vooru mänguga, mis peetakse ette. Algselt oli mäng planeeritud 12. oktoobrile, kuid Sillamäe Kalevi mängija Martin Vunk kuulub Eesti koondisesse, kelle vastane on päev varem MM-valikmängus Türgi.

Sillamäe sai nädalavahetusel ootamatu kaotuse Infonetilt, kuid Flora jõudis järele neile vaid punkti võrra, kuna pealinna klubi viigistas A. Le Coq Arenal 0:0 just Paidega. Sillamäel on 28 mänguga tabelisse kantud 57 punkti, mis annab neile kolmanda positsiooni. Nõmme Kalju on teisel kohal kaheksa punkti kaugusel. Neljas on Flora, kes kaotab Sillamäele kahe punktiga. Sillamäel on ka mäng varuks.

Paide on tabelis viies. Punkte pole viimasel ajal Eestimaa südamesse küll väga palju jõudnud, kuid tubli mäng Nõmme Kaljuga ning läinud vooru väravateta viik Floraga näitasid, et meeskonnas sisu on. Tabelis hõivab Paide viienda rea, kuid heas hoos Infonet on jõudnud juba nelja punkti kaugusele.

Sellel liigahooajal on meeskonnad kohtunud omavahel kolmel korral. Paide alistas küll 4. voorus Ida-Virumaa klubi 2:1, kuid järgmised kaks kohtumist lõppesid Sillamäe 3:0 paremusega.

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Paide on tugev pähkel ja paigutub kindlalt liigatabeli keskel. Paide erineb teistest oma kõrge meeskonnavaimuga. Meie peaülesanne on võidelda võidu eest, eriti kodumängudes, kus meid toetavad meie fännid ja pealtvaatajad.»

Mängija Denis Tjapkin: «Viimase mängu võõrsil kaotasime. Proovime mängida paremini, et rõõmustada oma fänne.»

Paide loots Meelis Rooba: «Jätkub tihe mängudeseeria kus 10 päeva jooksul tuleb neljas mäng. Väga tähtsat rolli mängib taastumine. Viimasest mängust saime hea emotsiooni ja siit on hea edasi minna!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles