Kalju ja Levadia tõstsid pinge haripunkti

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eino Puri on kerkinud kõige kõrgemale ning sellest olukorrast sünnib Kalju 2:1 võiduvärav Levadiale.
Eino Puri on kerkinud kõige kõrgemale ning sellest olukorrast sünnib Kalju 2:1 võiduvärav Levadiale. Foto: Liis Treimann

«Tegime enda elu huvitavaks,» tunnistas FC Levadia peatreener Marko Kristal pärast 1:2 kaotust Eesti jalgpallimeistrivõistluste mängus Nõmme Kaljule.


Levadia allajäämine Kaljule tähendab seda, et seitse vooru enne hooaja lõppu on tiitliheitluses pinge tõusnud haripunkti ja nüüd edestab Levadia tiitlikaitsjat turniiritabelis vaid kahe punktiga. Olukorrale lisab veelgi vürtsi tõik, et järgmisel teisipäeval kohtuvad samad meeskonnad omavahel uuesti – siis juba sel hooajal viimast korda.

Eile Kadrioru staadionil jaheda ilmaga peetud kohtumine pakkus publikule atraktiivset ja võimalusterohket mängu, kus keskseks tegelaseks kerkis Kalju poolkaitsja Eino Puri – standardolukordadest Levadia võrku peaga kaks palli löönud Puri põhjustas samas ka penalti, mille vastaste ridades realiseeris Dmitri Kruglov.

«Ega ma palju väravaid ei ole löönud, kuid täna tulid need õnneks õigel hetkel. Peaga olengi löönud rohkem väravaid kui jalaga,» tunnistas Puri. «Penaltiolukorras tahtlikult viga ei teinud, aga midagi pole seal vaielda ka. Kiirused olid suured ja Kruglov kukkus õigel hetkel – oli õige penalti.»

Peale löödud väravate jagus eile tulevärki veelgi ning mõlemad meeskonnad lasid luhta hulgaliselt häid võimalusi, lisaks mängis Levadia alates 55. minutist vähemuses, kuna viimase kaitsjana kukutas Aleksei Jahhimovitš Kalju leegionäri Damiano Quintieri.

«Ma ei ütleks, et oli lahtine mäng – pigem tekitati olukordi ja loodi võimalusi ja oli kokkuvõttes huvitav kohtumine,» tõdes Kalju juhendaja Igor Prins.

«Tegelikult oli ju võrdsete meeskondade mäng, meile said saatuslikuks väiksed eksimused. Praeguse seisuga tundub nii, et mõlemas olukorras pidi Purit valvama Artur Pikk. Mänguliselt meie poolt midagi katastroofilist ei ole,» tunnistas omakorda Kristal.

Enne järgmisel nädalal omavahel toimuvat üliolulist matši on mõlemad tiimid võistlustules ka laupäeval, kui Kalju võõrustab Sillamäe Kalevit ja Levadia sõidab külla Narva Transile.

Eile oli kavas veel üks kohtumine, kus tabelis kolmandat positsiooni hoidev Sillamäe Kalev alistas samuti küllaltki võimalusterohkes kohtumises 3:1 Paide linnameeskonna. «Varajane kaotusseisu jäämine sundis meid aktiivsemalt tegutsema,» sõnas Kalevi teise tabamuse autor Martin Vunk. «Kui võimalus on, siis seni mõtleme hõbemedalitele.»

Järgmisel teisipäeval kell 17 toimuvat, Levadia ja Kalju vahelise tiitliheitluse seisukohalt üliolulist matši saab otsepildis jälgida Postimehe veebilehe.

Meistriliiga

Nõmme Kalju – FC Levadia 2:1

(16., 72. Puri – 33. pen. Kruglov), Sillamäe Kalev – Paide linnameeskond 3:1 (14. Ratnikov, 29. Vunk, 31. Aidara – 6. pen. Mägi).

Tabeliseis: 1. FC Levadia 70 punkti / 29 mängu, 2. Nõmme Kalju 68/29, 3. Sillamäe Kalev 60/29, 4. FC Flora 55/29, 5. Paide linnameeskond 38/30, 6. FC Infonet 34/29, 7. Narva Trans 27/29, 8. Tallinna Kalev 25/28, 9. Tartu Tammeka 25/28, 10. FC Kuressaare 11/29.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles