Loeb võib panna tulevase maailmameistri piinlikusse olukorda

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Loeb.
Sebastian Loeb. Foto: SCANPIX

Ralli MM-sarjas on tiitlivõitja sisuliselt kindel, kuna Volkswageni piloot Sebastien Ogier vajab võidu kinnitamiseks viimaselt kolmelt etapilt ühte punkti. Ilmselt võidab ta tiitli juba kodusel Prantsusmaa etapil, kuid kaasmaalane Sebastien Loeb võib võiduga tekitada Ogieri jaoks keerulise olukorra.

Ala pikaaegne valitseja Loeb lõpetas eelmise hooaja järel sisuliselt karjääri ja käib MM-sarjas vaid oma lõbuks sõitmas. Sellel hooajal on ta seni osalenud kolmel etapil, kust on prantslasel kirjas kaks võitu ja üks teine koht. Ainult Rootsi rallil pidi ta tunnistama Ogieri paremust. Kui Loeb peaks ka Prantsusmaa etapil võitma, siis võib tekkida olukord, kus ta varastab Volkswageni piloodi tiitlipeo.

Ogieri kindlustaks tiitli suure tõenäosusega isegi katkestades. Mitte ühegi punkti teenimise korral suudaks tema võidupidustusi edasi lükata ainult Thierry Neuville’i etapivõit. Ogier tunnistas Autospordiga rääkides, et tunneb Loebi poolt tekitatavat pinget. «Ma lähen võidu peale sõitma. Ainus võimalus kehva olukorra tekkimiseks on, kui Sebastien Loeb võidab etapi ja minul tekivad mingisugused probleemid. See varjutaks minu tiitlivõitu ning ma ei vääri seda.»

Loeb ei ole asfaltrallil võistelnud alates eelmise aasta Prantsusmaa rallist, kuid Ogieri sõnul see palju ei muuda. «Asfalt on tema tõeline trump ja ta tunneb seda rallit hästi. Olen kindel, et ta lõpetab eesotsas,» ütles Ogier.

Prantsusmaa ralli peetakse oktoobri esimesel nädalavahetusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles