Kehala rallisprindil näeb taas Tänaku ja Grossi duelli

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Gross.
Georg Gross. Foto: Timo Anis

Laupäeval, 28. septembril Kehala Ringil sõidetav selle aasta viimane rallisprint toob Lääne-Virumaale kohale pea 50 ekipaaži, kes asuvad püüdma Eesti rallisprindi meistrivõistluste, noorteralli meistrivõistluste ja Eesti autoralli karikavõistluste punkte. Osa tiitleid on veel lahtised ja nende nimel peetakse just viimased heitlused laupäeval Kehala Ringil.

Neljaveoliste autode klassis on Georg Gross endale Eesti meistritiitli juba kindlustanud, kuid on kodurajal samuti stardis, tema kaardilugeja kohal Ford Focus WRC kõrvalistmel istub sel korral suurettevõtja ja Eesti Autospordi liidu juhatuse liige Oleg Gross. Kohal on ka selles klassis teist kohta hoidvad Henri Raide ja Raul Kulgevee, kes samuti oma koha on kindlustanud. Heitlus neljaveoliste klassis saab olema põnev, kui stardis on Ott Tänak, Roland Murakas, Kaspar Koitla, tänavu rallikrossile keskendunud ja viimase rallikrossi etapi võitnud Ranno Bundsen ning paljud teised.

Kaheveoliste ralliautode on meistrisarja liidrid rallisprindis Ago ja Kalle Ahu, kelle edu teisel kohal olevate David Sultanjantsi ja Siim Oja ees on viis punkti. Kehalas on stardis ka hetke kolmanda koha omanikud Raido Laulik ja Tõnis Viidas ja neljanda koha omanikud Mait Madik ja Toomas Tauk, viimastel on matemaatiline võimalus tõusta poodiumi madalamale astmele.

Veoautode klassis on liidrid Olev Helü ja Aivo Alasoo, kelle edu on Kaido Vilu ja Andrus Marksoni ees on üheksa punkti, kolmandal kohal olevavad Jüri Lindmets ja Nele Helü jäävad teisest kohast viie punkti kaugusel. Veoautosid on kokku stardis kuus, lisaks nimetatud klassidele on rajal veel noorteklassid Juunior 1600 ja Juunior 2000 ning Sprint 2WD. Kokku on hetkel registreerunuid 43.

Kehala Ringil antakse esimesele võistlusautole start kell 12, kokku sõidetakse kolm vooru ja võistlus on pealtvaatajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles