Eestisse saabunud Kaido Höövelson: lõpp hea, kõik hea

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaido Höövelson, endise sumo-nimega Baruto, saabus täna nädalaks kodumaale. Oma karjääri tipphetkel ozeki staatuseni jõudnud Höövelson kinnitas, et on karjääri lõpetamise otsusega rahul ning midagi ei kahetse.

«Päris lõplikult ma pole veel tagasi, see on rohkem selline kiirvisiit. Järgmisel nädalal lähen juba tagasi, sest karjääri lõpetamisega seoses on teha palju,» rääkis Höövelson Tallinna lennujaamas. «Kui kümme aastat oled seal olnud ja sellega tegelenud, siis ei saa päris nii, et lõpetad ära ja pakid oma asjad lihtsalt kokku. Praegu tulingi jaapanlastele Eestit näitama. Ülejäänud delegatsioon tuleb homme laevaga, aga üks tuli juba täna. Ei teagi, ta vist saadeti mind kontrollima,» muheles Höövelson.

Endine sumoäss kinnitas, et karjääri lõpetamist ta ei kahetse ja keskendub tulevikule. «Lõpp hea, kõik hea. See etapp elust on läbi ja nüüd tuleb vaadata, mis edasi saab,» rääkis Höövelson.

Baruto nime all sumomaadlusega tegelenud Höövelson alustas oma profikarjääri 2004. aastal ja jõudis 2010. aastal ozeki tiitlini. Kõige kõrgemat tiitlit ehk yokozunat eestlasel saavutada ei õnnestunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles