Dopingukeelust vabanev Gatlin lubab Bolti alistada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Gatlin 2004. aasta Ateena olümpiamängudel.
Justin Gatlin 2004. aasta Ateena olümpiamängudel. Foto: TopFoto/SCANPIX

Ateena olümpiavõitja ja kahekordne maailmameister Justin Gatlin, kes vabaneb peagi nelja-aastase dopingukeelu alt, hoiatas sprindi valitsejaid Usain Bolti ja Tyson Gay’d, et nad valmistuksid võimalikuks kaotuseks.

«Suutsin neid enne võita. Ma ei näe põhjust, miks ma nüüd nendega võrdselt joosta ei võiks,» sõnas Gatlin telefoniintervjuus Reutersile. «Ajad ei hirmuta mind.

Gatlin andis positiivse dopinguproovi 2006. aastal, kui tema organismist avastati lubatust suurem kogus meessuguhormooni testosterooni, kuid sportlane väidab siiani, et pole teadlikult keelatud aineid kasutanud. Tema keeld lõpeb 25. juulil.

Bolti nimel on 100 m jooksu maailmarekord 9,58 ning samuti ka 200 m jooksu maailmarekord 19,19. Gay on 100 m jooksu MM-hõbemedaliomanik.

«Loomulikult tuleb neid aegu austada, kuna need on kiired ajad,» arutles veebruaris 28-aastaseks saav Gay. «Aga usun, et kui üks mees seda suudab, on ka teine mees selleks võimeline.»

Gatlini isiklik rekord 100 meetris on 9,85 ja 200 meetris 19,86. 2006. aastal jooksis ta 100 meetrit ka 9,77ga, mis olnuks maailmarekord, ent see tühistati tema dopingukeelu tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles