Korruptsioonis kahtlustatav rahvusvahelise jalgrattaliidu juht enam ametis ei jätka

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pat McQuaid.
Pat McQuaid. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline jalgrattaliit (UCI) valis uue presidendi, kelleks on Suurbritannia esindaja Brian Cookson. Organisatsiooni varem juhtinud Pat McQuaid sai hiljuti kahtlustuse korruptsioonis ning tema enam ametis ei jätka.

Cookson sai uue presidendi valimistel 24 poolthäält McQuaidi 18 vastu. Enne hääletamist olid mõned liikmed avaldanud ka kahtlust endise presidendi kandideerimise seaduslikkuses, sest McQuaidi ei esitanud kandidaadiks tema enda koduriigi ehk Iirimaa föderatsioon, vaid ta võttis aluseks Tai ja Maroko alaliitude toetused. Šveitsist palgatud advokaadid kinnitasid siiski, et McQuaid võib kandideerida, ent võitu see iirlasele ei toonud ja seega saab uueks UCI juhiks Cookson.

Hiljuti lekkis avalikkuseni dokument, milles McQuaidi ja UCI endist presidenti Hein Verbruggenit süüdistati korruptsioonis, Alberto Contadori positivse dopingutesti varjamises ja mitmetes kokkumängudes, mis puudutasid Lance Armstrongi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles