Selver ja Pärnu võtavad Superkarikal mõõtu

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Selveri peatreener Avo Keel.
Tallinna Selveri peatreener Avo Keel. Foto: Mihkel Maripuu

Nädalavahetusel saab ametlikus mängus näha Eesti valitsevat meisterklubi Tallinna Selverit ja eelmise aasta karikavõitjat Pärnut. Mõlemad osalevad Lätis esmakordselt peetaval Eesti-Läti ühisliiga Superkarika turniiril, kus lisaks teevad kaasa lätlaste Jelgava Biolars ja Ozolnieksi Poliors. Eesti meeskonnad lähevad vastamisi juba poolfinaalis.

Selver tutvustas eile selle hooaja meeskonda ja eesmärke. Peatreener Avo Keel õnnitles alustuseks Selveri kogenumaid mehi Kristjan Õuekallast ja Martti Rosenblatti, kes mõlemad isaks said. «Martti on nüüd mõnda aega ilmselt unine ja Kristjan topeltunine,» sõnas Keel naljatades ja selgitas: «Õuekallase perre sündisid ju kaksikud.» Võimalik, et eelseisvale turniirile värsked isad kaasa ei sõidagi.

Hooajast rääkides oli Keel rahulik. «Teeme kõik endast oleneva, et kõrgeid kohti saavutada,» sõnas ta. «Meil on noored mehed, kes juba piisavalt karastunud. Kuigi meie noorte kohta pole millegipärast kunagi öeldud, et nad noored on. Samas teiste tiimide kohta kuuleb pidevalt, et noored ja noored. Aga Selverile tahetakse alati ära teha, vahel tundub see konkurentide jaoks olulisemgi kui mõne tiitli võitmine, ja selline suhtumine teeb ainult heameelt. Järelikult meid peetakse ohtlikuks,» rääkis Keel. «Fakt on, et neli meest on lahkunud ja kolm uut asemel, seega raskusi tuleb. Usun, et kevadeks saavutame parema vormi.»

Selveri ainus leegionär, Moldova koondise nurgaründaja Dmitri Tucov on enda sõnul meeskonda hästi sulandunud. «Noor tiim, kõik on sõbralikud ja abivalmid ning treener tugev, siin olemine on suurepärane kogemus,» sõnas Tucov. «Mänguliselt on meil veel kõvasti arenguruumi, sest me pole kaua koos treeninud.» Tucov on väljakul väga emotsionaalne ja püüab seda ka tiimile üle kanda. «Minu arust pole võrkpalli emotsioonideta võimalik mängida. Üritan ka teisi oma energiaga sütitada,» rääkis temperamentne mängija.

Pärnu võrkpalliklubi juhendaja Urmas Tali on samuti turniiri eel rahulik. «Väga ärevaks see turniir mind ei tee, võtan seda kui hooajaeelset mängu. Eks pärast ole näha, kas sealne tulemus ka mingit kaalu kannab,» sõnas Tali. Pärnu on sel aastal ühtlasemalt komplekteeritud kui möödunud hooajal. «Igale kohale on korralik vahetus ja võib rahul olla, sest meeskonna tase on ühtlustunud,» lisas ta. Pärnu ja Selver kohtuvad laupäeval kell 16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles