Pronksmedali eest võitlev Flora alistas Infoneti

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Jalgpalli Eesti meistriliigas võitis FC Flora 2:1 Infonetti ning püsib jätkuvalt pronksmedali konkurentsis.

Flora asus mängu juhtima 26. minutil, kui täpne oli Albert Prosa. Esimese poolaja teisel lisaminutil kahekordistas Sander Post Flora eduseisu.

Teisel poolajal muutus Infoneti mäng teravamaks ning 59. minutil vähendas Maksim Lipin kaotusseisu minimaalseks. Enamaks Infonetil siiski jõudu ei jätkunud.

Kuna tabelis kolmandat kohta hoidev Sillamäe Kalev kaotas täna 0:1 Nõmme Kaljule, siis kaotab neljandal kohal asuv Flora neile nüüd vaid kahe punktiga.

Tabeliseis: 1. Levadia 73, 2. Kalju 71, 3. Sillamäe 60, 4. Flora 58

Vaata täielikku tabelit jalgpalliliidu kodulehelt

Enne mängu:

Infonet on viimastes mängudes näidanud väga häid tulemusi – kolme mänguga on teenitud seitse punkti, sealhulgas alistati viimases voorus 1:0 kolmandat kohta hoidev Sillamäe Kalev. Paide on nüüd vaid nelja punkti kaugusel viiendal positsioonil, lisaks on Infonetil ka mäng varuks.

Flora käsi seevastu kõige paremini ei käi. Viimases voorus tehti väravateta viik Paide Linnameeskonnaga, kuid just Infonet ulatas Sillamäe alistamisega abikäe, sest Flora pronksilootus jäi tänu sellele ellu. Sillamäest lahutab Florat seitse vooru enne liigahooaja lõppu viis punkti.

Nende kahe meeskonna omavahelised kohtumised sel hooaja on lõppenud iga kord erineva tulemusega – kord jäi peale Flora, kord Infonet ning märtsis said meeskonnad mõlemad tabelisse punkti juurde.

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Laupäeval ootab meid ees tõsine katsumus – mäng meeskonnaga, kes võitleb medalite eest, meeskonnaga, keda eelmises mängus võitsime ning kes viimastes mängudes on mänginud alla oma võimete. On selge, et need faktorid peaksid sundima vastast mänguks maksimaalselt valmistuma. Kuid olen arvamusel, et meie puhul ei ole vähem argumente arvestamaks selles kohtumises positiivse tulemusega. Loodan, et see mäng kujuneb väga huvitavaks!»

Ründaja Manucho: «Flora on praegu kui haavatud loom, kellel pole kuskile taanduda. Mäng koduväljakul peaks aga lisama meile jõudu. Pärast edukate mängude seeriat sooviks jätkata samas vaimus ning asuda valmistuma mängudeks tabeli allosas asuvate konkurentidega. Tänaseks päevaks on kõik valmis mängima ja valmistuvad tõsiselt eelolevaks derbiks.»

Flora peatreener Norbert Hurt: «Infonetile tuleb au anda, nad on sel aastal väga hästi mänginud ja on kõrgliigas pildil. Mängisime viimati nende vastu kaitses väga lohakalt ja selles osas oleme kõvasti oma mängu korrigeerinud. Oleme oluliselt rohkem valmis ja ma arvan, et saame nendega hakkama.»

Poolkaitsja Andre Frolov: «Infonet on kindlasti päris ohtlik meeskond ja nad on näidanud, et nende vastu on meil ebamugav mängida. Eks me proovime ikka oma mängu käima saada, nende kaitset lahti muukida ja võimalused ära kasutada. Infonet on väga tubli olnud ja ma isiklikult arvasin juba enne hooaega, et nad saavad väga hästi hakkama. Neil on piisavalt klassiga mehi, nende klubi on arenemisjärgus ja nad on sel aastal väga hästi tegutsenud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles