Katkestanud Kangert: nii külmas ei saa poolega võidelda

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Mihkel Maripuu

Tanel Kangert keeras jalgrattasõidu MMi grupisõidus boksi, kui finišini jäi veidi üle 100 kilomeetri.

«Mul pole palju rääkida. Olin kehv,» tunnistas Kangert Postimehele. «Asi polnud kukkumistes, mis ees toimusid ega halvas ilmas. Nii külmas ei saa poolega võidelda. Sedavõrd jõudu, et peagrupi ees püsida, kus pidanuks olema, mul polnud. Katkestanuks niisama, jäänuks kripeldama, aga täna polnud mul enemaks jõudu.»

Teisel ringil oli hulk kukkumisi ning Kangert jäi oma grupiga maha. Ta sikutati küll peagruppi, kuid siis hakkasid itaallased ees vedama. Tekkis kummipael, tagumised, ka Kangert, jäid maha. Seltskond veel proovis järgi võtta, kuid tulutult. Kinnitamata andmetel on nii Jõeäär kui Kangert katkestanud. Esimeses grupis neid igatahes pole.

Tänase võistluse katkestasid ka teised stardis olnud eestlased Gert Jõeäär ning Alo Jakin. «Vihmaga on rada, õigemini värvitud teemärgid, meeletult libedad. Üks pani ees käntsu, jäin seisma ja siis tuli keegi täiega selga. Kukkusin põlvili ja lohisesin mööda asfaldi. Põlved puru, see pole midagi, aga ratas läks katki. Kuni uue sain, oli grupp eest läinud. Midagi polnud teha, katkestasin,» sõnas Jakin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles