Ott Tänak: Saaremaa rallil oleme tippvormis

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: SCANPIX

Laupäeval Kehala Ringil sõidetud selle aasta viimasel rallisprindil said tehnikaga kimpus olnud Ott Tänak – Raigo Mõlder küll kolmanda koha, küll aga lubab meie esipiloot olla Saaremaa rallil tippvormi.

«Kehala võistlusel oli meil palju tehnilisi probleeme, aga see oligi selle võistluse eesmärk,» lausus Subarut kontrollinud Ott Tänak, lisades, et olud olid autodele väga rasked. «Nüüd teeme korraliku ettevalmistuse Saaremaa ralliks ja olen kindel, et oleme seal tippvormis!»

Neljaveoliste autode klassis olid valitsejaks Ford Focus WRC-l kihutanud ja kõik sõidud võitnud Georg Gross ja Oleg Gross, kes kogusid kolme sõidu kokkuvõttes 2 punkti. Võõrustajad sõitsid esimesel katsel välja ka päeva parima aja 4.37,1, kirjutab Saaremaasport.ee.

Teise koha said Kaspar Koitla – Andres Ots Mitsubishi Lancer EVO-l 4 punktiga, olles katsetel vastavalt 2., 3. ja 2. Nende parim aeg oli 4.55,1. Kolmandaks tulid Ott Tänak – Raigo Mõlder Subaru Imprezal 5 punktiga. Katsetel sõideti välja 8., 2. ja 3. koht.

Parima aja 4.44,3 sõitsid saarlased välja teisel katsel, kui kaotasid Grossidele vaid 8 kümnendikuga. «Usun, et teine voor tõestas, et ideaalse päeva korral, oleksime võinud Grossidele konkurentsi pakkuda küll,» lausus Ott Tänak. «Kahjuks oli meil esimeses voorus probleeme bensiinisüsteemiga, mille tõttu pidime raja vaikselt läbi sõitma ja kolmanda vooru alguses läks roolivarras kõveraks, mistõttu oli auto enamuse katsest peaaegu, et juhitamatu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles