Vastase nina väänanud Fernando Torrest ähvardab pikk mängukeeld

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Torres (vasakul) ja Jan Vertonghen lahendavad tekkinud arusaamatust.
Fernando Torres (vasakul) ja Jan Vertonghen lahendavad tekkinud arusaamatust. Foto: SCANPIX

Londoni Chelsea jalgpallimeeskonna ründaja Fernando Torres võib järgmisest neljast liigamängust eemale jääda, sest teda ähvardab tagantjärgi määratav karistus Tottenhami kaitsja Jan Vertongheni nina väänamise eest.

Torres ja Vertonghen läksid kättpidi kokku Chelsea ja Tottenhami laupäevases 1:1 viigimängus, kui Torresele ei meeldinud see, kuidas Vertonghen üritas tema hinnangul kohtunikult viga välja meelitada. Belglane kukkus võidujooksus palli pärast ning järgnenud olukorras püüdis Torres talle selle eest kätega õpetust jagada.

Mängu vilistanud kohtunik Mike Dean andis antud situatsioonis Torresele küll kollase hoiatuskaardi, ent seda Vertongheni kukutamise eest, jättes Torrese järgmised liigutused karistamata. Väidetavalt ei märganud Torrese liigutusi ei Dean ega ka ükski abikohtunik. Videosalvestus järgnenud olukorrast edastati pärast mängu kohtunikekogule ning kui leitakse, et tegu oli reeglitevastase teoga, peab Torres suure tõenäosusega kolm kohtumist vahele jätma.

Kokku veniks hispaanlase mängukeeld aga koguni nelja mängu pikkuseks, sest Tottenhami vastu pidi ta 81. minutil punase kaardiga platsilt lahkuma - sellega kaasneb automaatne ühemänguline keeld. Deani hinnangul kasutas Torres sedapuhku Vertongheni vastu õhuvõitluses küünarnukke, ehkki telekordus näitas, et vilemehe otsus oli vale.

Torres peab seega kindlasti vahele jätma Chelsea järgmise liigamängu Norwichiga, kolmemängulise lisakaristuse korral aga ka liigakohtumised Cardiffi ja Manchester Cityga ning karikamängu linnarivaali Londoni Arsenaliga. Tottenhami vastu teravalt tegutsenud hispaanlasest ilmajäämine oleks Chelseale kahtlemata valus hoop, kuna meeskonna ülejäänud ründajad Samuel Eto'o, Demba Ba ja Andre Schürrle pole suutnud senise hooaja jooksul veel ainsatki väravat lüüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles