Tanel Kangert on varsti Astana liider

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Mihkel Maripuu

Astana meeskonna mänedžer, boss Aleksandr Vinokurovi parem käsi Giuseppe Martinelli ennustab Tanel Kangertile helget tulevikku ja meeskonna liidri kohta ka suurtuuridel.

Martinelli on pühendanud elu maanteesõidule. Tema auhinnakapis särab hõbemedal Montreali olümpia grupisõidust, ta on saanud Girol kaks ja Vueltal ühe etapivõidu, kuid kogunud suuremat kuulsust meeskondade mänedžerina.

Pärast Astana kuuendat kohta Firenze MMi meeskondlikus temposõidus kehitas Martinelli vaid õlgu ja teatas, et ka tulevikus on tiimil keeruline sel alal poodiumile pääseda: «Meie jaoks pole MMi meeskonnasõit liiga oluline.  Tänavune esikoht Girol kaalub üle MMi kulla ja võita järgmise aasta Tour de France, vaat see on tähtis.»

Martinelli on poliitiliselt korrektne ega ütle esialgu otse välja, et just Vincenzo Nibali peaks Touri esikoha Astanale tooma – «Meil on meeskonnas mitu väga tugevat tuurisõitjat, ka Kangert» –, aga tunnistab siiski, et just itaallasel on suurimad lootused. «Ma ei ütle, et Nibali Touri võidab, aga kindlasti on ta üks suurimatest favoriitidest.»

Ka ei paljasta Martinelli, kas Kangert läheb tuleval aastal Tourile Nibalit abistama: «Kangert on meie meeskonna väga tähtis ja tugev lüli, kuid ma ei oska veel öelda, mida ta tuleval hooajal sõidab. Üks on kindel: ta areneb aina edasi ja tõuseb üheks Astana liidriks. Ka suurtuuridel. Millal see juhtub, on raske ennustada, aga ma arvan, et lähemas tulevikus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles