Tragöödia: meeleheitlikult kaalu langetanud MMA-võitleja suri saunas

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leandro Souza.
Leandro Souza. Foto: Facebook

Brasiilia vabavõitleja Leandro «Feijao» Sousa suri saunas vaid mõned minutid enne seda, kui pidanuks tähtsa võistluse eel kaalule astuma. 26-aastasele Souzale sai tõenäoliselt saatuslikuks meeleheitlik püüd võistluskaalu saavutada.

Souzal oli oma võistluskaaluga võrreldes umbes kilo võrra ülekaalus ning ta püüdis sellest vabaneda saunas higistades, kuid sai infarkti ja kukkus kokku. Arstid ei suutnud haiglasse toimetatud sportlase elu päästa. Väidetavalt oli Souza võtnud ka kehast vett välja ajavaid tablette.

MMA võitlejad on võimelised kaotama enne kaalumist viie päeva jooksul kehakaalust kuni üheksa kilo, vabanedes karmi dieedi abiga liigsest veest. Kaalumise ja matši vahele jääval ajal taastatakse kiirelt avapärane kehakaal. Selline teguviis mõjub aga äärmiselt kurnavalt sportlase neerudele ning paraku pole Souza esimene vabavõitleja, kes on niisuguse võtte kasutamise järel hinge heitnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles