Inglismaa spordiminister süüdistab Katari MMi segadustes FIFAt

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugh Robertson.
Hugh Robertson. Foto: SCANPIX

Inglismaa spordiminister Hugh Robertson kommenteeris Katari jalgpalli MMiga seotud korralduslikke segadusi ning väitis, et praegune vajadus viia suvine tiitlivõistlus üle talvisele perioodile on puhtalt rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) süü.

FIFA on pikalt mõelnud, kas tavapäraselt juunis ja juulis toimuvat MMi peaks lükkama talvisele ajale, kui Kataris pole nii kuum kui suvel. Kõik 54 UEFA (Euroopa jalgpalliliidu) liikmesriiki on võistluste liigutamise heaks kiitnud.

Inglismaa spordiminister Robertson kuulus 2010. aastal delegatsiooni, kes proovis 2018. aasta MMi korraldajaõigust saada saareriigile, ent kaotas selle võimaluse Venemaale. Nüüd on Robertson tulnud välja avaldusega, milles ta süüdistab 2022. aasta Katari MMi fiaskos FIFAt.

«Ma arvan, et mitte keegi jalgpallimaailmas ei pea Katari MMi pidamist suvisel ajal mõistlikuks või tehtavaks valikuks. Sellise otsuse tegemine on FIFA enda viga,» vahendas Robertsoni sõnu Eurosport. «Ma ei süüdista absoluutselt Katari inimesi - nemad tahtsid MMi ja igal riigil on õigus ambitsioonidele ning nad otsustasid FIFA soovitusel korraldamisõiguse eest võidelda. Mina süüdistan siinkohal ainult FIFAt,» lisas Inglismaa esindaja.

Järgmine jalgpalli MM toimub järgmisel suvel Brasiilias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles