Levadia alistas põnevusmängus Kalju ja astus suure sammu tiitli suunas

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Kruglov (paremal) tänases kohtumises Nõmme Kalju vastu. 90. minutil tõi just Kruglovi värav Levadiale üliolulise võidu.
Dmitri Kruglov (paremal) tänases kohtumises Nõmme Kalju vastu. 90. minutil tõi just Kruglovi värav Levadiale üliolulise võidu. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti jalgpallimeistrivõistlustel teenis täna üliolulise võidu tabeliliider FC Levadia, kes alistas Kadrioru staadionil lähima jälitaja Nõmme Kalju 2:1.

Levadia asus kohtumist 65. minutil juhtima, kui Rimo Hunt realiseeris kaaslaste hea eeltöö ning lükkas vasakust äärest tulnud söödu tühja väravasse. Väga pikalt Levadia aga eduseisu nautida ei saanud, kuna 79. minutil kasutas Allan-Axel Kimbaloula ära Levadia värava all olnud segaduse ning lükkas mänguvahendi vastaste väravavõrku.

Kohtumise lõppskoor ja tõenäoliselt ka tänavuse hooaja tiitlivõitja selgus 90. minutil, kui Dmitri Kruglov sai Artur Rätteli ja Hundi eeltöö järel karistusala vasakus nurgas palli ja kõmmutas mänguvahendi sealt kindlalt Vitali Teleši poolt valvatava värava tagumisse nurka.

Viis vooru enne hooaja lõppu on Levadia nüüd 76 punktiga tabeliliider ning Kalju hoiab 71 silmaga teist kohta. Ühe mängu vähem pidanud Sillamäe Kalev on 60ga kolmas ja FC Flora 58ga neljas.

Vaata tänavuse hooaja kõige tähtsamat mängu ja väravaid kordusest:

Enne mängu:

Kaljul on veel ainsana reaalne šanss Levadialt kuldmedal röövida – enne tänast kohtumist jäädakse tabelijuhist maha kahe punktiga. Viimati kohtuti omavahel täpselt nädala eest, kui Kadriorus oli formaalselt võõrustaja rollis Kalju. Tolle kohtumise keskseks mängijaks kerkis Kalju poolkaitsja Eino Puri, kes viis esmalt meeskonna juhtima, tegi siis penaltiväärilise vea Dmitri Kruglovile, mis lubas Levadial viigistada, kuid tõi oma teise tabamuse ja 2:1 võiduga ikkagi kolm vajalikku punkti Nõmme meeskonnale.

Kaks eelnevat tänavust liigamängu lõppesid samuti ühe poole minimaalse paremusega – märtsis võitis 1:0 Kalju, juunis sama tulemusega Levadia. Nädala eest pidi Levadia Kalju vastu viimased 35 minutit hakkama saama kümnekesi, sest punase kaardi teenis Aleksei Jahhimovitš. Siiski suudeti lõpuminutitel Kalju väravale turmtuld anda, kuid skoor püsis muutumatuna. «Eelmisel nädalal mängisime päris hästi, kuid jäime punktideta. Peame kindlasti võitma, et oma kohta kindlustada,» nentis Levadia ründaja Artur Rättel.

Kui Levadia alistas viimati võõrsil 2:0 Narva Transi, siis Kalju sai tänu Hidetoshi Wakui penaltile vastuolulise 1:0 võidu Sillamäe Kalevi üle. Mõlemad meeskonnad suutsid lisaks võidupunktidele täita veel ühe ülesande: tänasest mängust jääb kollaste kaartide tõttu kõrvale vaid Kalju poolkaitsja Jefferson, teised põhimehed on mänguvalmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles