Tour de Ski’l punktikohale jõudnud Algo Kärbil jääb hing kripeldama

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp
Algo Kärp Foto: Toomas Huik

Ainsa eestlasena suusatajate mitmepäevasõidule Tour de Ski võistlema jäänud Algo Kärp näitas eile 10 km klassidistantsil sisukat sõitu, eestlane saavutas 22. koha.



Kuuendal etapil teenis esikoha rootslane Daniel Rickardson, kes edestas tšehhi Lukas Bauerit ning norralast Petter Northugi. Tihedas võistluses kaotas Kärp Rickardsonile 1.01,5. Samas viienda koha teeninud Hellnerist jäi eestlane maha vaid 35 sekundit.



«Jään tulemusega rahule. Natuke jääb kripeldama, et ei suutnud end lõpuni Pietro Piller Cottreri tuules hoida, sellega oleks võinud võita 10–15 sekundit,» sõnas Kärp. «Teadsin, et tuleb tihe võistlus, kus iga sekund võib saada määravaks.»


Järgmine etapp on Tour de Ski’l kavas 9. jaanuaril, kui sõidetakse 20 km klassikatehnikas ühisstardist.



«See on samuti väga hea distants, lähen kindlasti ka sinna parimat andma,» rääkis Kärp, kes lisas, et teda varemalt vaevanud kerge tõbi on nüüdseks taandunud.


Kui vahepeal kaalus ka Kärp mitmepäevasõidu pooleli jätmist, siis nüüd on eestlasel kindel soov lõpuni sõita.



«Eks iga klassikatehnika distants tuleb ära kasutada,» rääkis Kärp, kes soovib järgmisel nädalal kindlasti ka Otepääl stardis olla.



Mitmepäevasõidu üldarvestuses jätkab liidrina Northug, kes edestab 20,1 sekundiga Hellnerit ja 29,5ga Axel Teichmanni. Kärp hoiab kokkuvõttes 44. kohta.


Naiste eilsel etapil 5 km klassikasõidus võidutses poolatar Justyna Kowalczyk, kes edestas soomlannat Aino Kaisa Saarineni ja sloveenitari Petra Majdicit.



Ühtlasi tõusis seni kolmandal kohal olnud Kowalczyk ka mitmepäevasõidu üldliidriks, teisel kohal on Majdic ning kolmandal Arianna Follis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles