Jäähoki meistriliiga algus lükkub edasi

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäähoki.
Jäähoki. Foto: SCANPIX

Eesti jäähoki meistrivõistluste algus lükkub kahe nädala võrra edasi. Põhjuseks pole siiski vaakum jäähokiliidu juhtimises – juhatus otsustas hiljuti täies koosseisus tagasi astuda –, vaid Kohtla-Järve jäähalli remont. Sealsed meeskonnad pole veel saanud jääl harjutadagi. Eesti Jäähokiliidu presidendi Jaan Möldri sõnul alustati jäähallis alles mõni päev tagasi jää valamist.

«Esialgu oli plaanis alustada meistrivõistlusi 5. oktoobril, kuid lisaks Kohtla-Järve meeskondadele on väikseid probleeme ka Tartu klubil ja seepärast alustame meistrivõistlustega 20. oktoobril,» rääkis Mölder, kes samamoodi kui juhatus on teatanud tagasiastumisest. Vaatamata sellele jätkab ta ametis vähemalt erakorralise üldkoguni.

Meister vajab mängu

Hooaja alguse nihutamine pole meeltmööda aga valitsevale Eesti meistrile Tallinna Viiking Spordile, kes möödunud nädalavahetusel murdis end läbi Euroopa Continental Cupi esimesest ringist. Meeskond sõidab juba 17. oktoobril teise etapi turniirile Inglismaale ja vajab enne seda hädasti mänge.

Viiking Spordi juht Heldur Sepma üritab leida olukorrast väljapääsu. Meistermeeskonnale nõustus vastu tulema Narva PSK. «Loodetavasti saame pidada oma mängu ikkagi 5. kuupäeval. Ülejäänud meeskonnad alustavad hiljem,» selgitas ta ja lisas, et kahjuks tuli kärpida ka meistrivõistlustel mängitavate ringide arvu. Esialgu oli juttu, et kuus meeskonda peavad omavahel kuueringilise põhiturniiri, ent see osutus liiga kulukaks. Seepärast tuleb leppida neljaringilise turniiriga.

«Kuue ringi jaoks ei jätku meil lihtsalt jääaega,» põhjendas Mölder. «Lisaks oleks kogu korraldus meie jaoks liiga kulukas. Neljaringilisele põhiturniirile järgnevad play-off’id.» Peale selle on kaalutud võimalust korraldada kevadel karikaturniir.

Üldkogu ootuses

Meistrivõistluste korraldamise kõrvalt on Mölder tegelenud ka Eesti hoki tulevikuga. Pole võimatu, et erakorraline üldkogu peetakse juba lähima paari nädala jooksul. Möldril on tagataskus mõned uued presidendikandidaadid, kuid ta ei välistanud ka võimalust, et peab veel mõnda aega selles ametis ise jätkama. Ta andis mõista, et uue presidendi leidmisele võivad praegu saada takistuseks kohalike omavalitsuste valimised.

Uut presidenti ja juhatust püüab leida ka Möldri vastasleer. Sepma kinnitas samuti, et mõned väga soliidsed kandidaadid on silmapiiril, ent nimede avalikustamisest pidas ta paremaks hoiduda. «Midagi peab muutuma, samamoodi ei saa enam edasi minna,» teatas ta kindlameelselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles