Ka maailmameistri ratas läks MMil varaste saagiks

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmameistritiitli toonud ratast ei näe Amalie Dideriksen enam ilmselt kunagi
Maailmameistritiitli toonud ratast ei näe Amalie Dideriksen enam ilmselt kunagi Foto: SCANPIX

Kuigi jalgratta maanteesõidu maailmameistrivõistlused olid Itaalias Firenzes juba peetud, otsustasid vargad veel viimast võtta ning röövisid taanlaste jalgrattad. Saagiks langes ka äsjase naisjuunioride maailmameistri sõiduvahend.

Värskelt lõppenud maailmameistrivõistlused oli taanlastele läbi ajaloo edukaimad, kuid joovastust ei lastud pikalt nautida. «See on väga endast välja viiv, et ma ei saa oma võitu täiel rinnal nautida, vaid pean mõtlema kust leida uus jalgratas,» sõnas Amalie Dideriksen, vahendab rattaprofid.ee.

Taani rattaliidu sõnul olid koondise eestvedajad kasutusele võtnud kõikvõimalikud abinõud, et välitada seda, mis oli korra juba Firenzes venelastega juhtunud, kuid kurjategijad leiavad alati võimaluse.

Sõidukid olid pargitud üksteisega põhimõtteliselt kokku, et ukseluuke lahti teha ei saaks ning hotelli parklas olid ka kaamerad, kuid varastel õnnestus siiski minema viia 30 jalgratast ja 50 paari jookse.

Kõige kurvem kogu loo juures on see, et tegemist oli noorratturite varustusega, mida iga sõitja peab omal jõul muretsema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles