Video: kurikuulus Simeone kordas legendaarset 1998. aasta karistuslööki

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atletico Madridi peatreener Diego Simeone
Atletico Madridi peatreener Diego Simeone Foto: SCANPIX

Diego Simeone nime kuulmine ärritab ilmselt kuni tänase päevani Inglismaa jalgpallifänne. 1998. aastal kuulus praegune Madridi Atletico peatreener Argentina koondisesse, kes alistas MMi kaheksandikfinaalis penaltidega Inglismaa.

Mälestusväärses kohtumises teenis punase kaardi noor David Beckham, kes lõi Simeonet suhteliselt õrnalt põlvepiirdkonda, kuid argentiinlase kukkumine oli sedavõrd osav, et kohtunik Kim Milton Nielsen näitas inglasele punast kaarti.

Kohtumise normaalaeg lõppes toona 2:2 viigiga, penaltidega sai Argentina aga 4:3 võidu. Lisaks headele mälestustele võttis Simeone sellelt mängult kaasa ka muid tarkusi, mida ta nüüd treenerina kasutada saab.

Heaks näiteks on Javier Zanetti avapoolaja lisaminuti tabamus. Argentina sai mõne meetri kaugusel Inglismaa 16 meetri alast karistuslöögi, mis aga vastastele ootamatult madala sööduga müüri taha mängiti, kus palli oodanud Zanetti nahkkera David Seamani selja taha põrutas.

Eile kohtus Simeone juhendatav Atletico Meistrite liigas Portoga ning 1:1 seisul teeniti neli minutit enne mängu lõppu sarnaselt kohalt karistuslöök, mis samamoodi lahti mängiti, lihtsalt Zanetti asemel oli väravalööja rollis Arda Turan.

Sama lahendust on kasutatud ka käesoleval liigahooajal, kui Almere vastu skooris Tiago. Ilmselt nüüd peab Simeone selle plaani mõneks ajaks ära unustama, sest vastased hakkavad kõigi eelduste kohaselt Atletico karistuslöökide lahtimängimist hoolega jälgima.

Vaata Zanetti sooritust 1998. aastal

Vaata Turani sooritust mängus Porto vastu

Vaata Tiago sooritust Almere vastu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles