Järgmine vormel-1 etapp võib ootamatult ära jääda

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2010. aasta Lõuna-Korea vormel-1 etapile vajutas vihmane ilm oma pitseri.
2010. aasta Lõuna-Korea vormel-1 etapile vajutas vihmane ilm oma pitseri. Foto: SCANPIX

Vormel-1 MM-sari jätkub sel nädalal Lõuna-Korea GPga, kuid sealsed ekstreemsed ilmastikuolud võivad võistluse üldse ära jätta. Vaiksest ookeanist alguse saanud troopiline torm Fitow liigub praegu Lõuna-Korea poole ning vormel-1 sarja ilmavaatljead hoiavad asjade käigul pingsalt silma peal.

Viimaste teadete kohaselt peaks troopiline torm minema võistluspaigast mööda, kuid samas on tuule kiiruseks umbes 140 km/h ja sellisel juhul võib võistluse toimumine sattuda ohtu, kirjutab NBC Sports.

2010. aasta Lõuna-Korea GP-le vajutas mäletatavasti ilm samuti pitseri, kui tugev vihm ujutas võistlusraja üle ning vahepeal tuli sõit ka üheks tunniks katkestada.

Troopilised tormid on Aasia idaosas varemgi vormel-1 etappide toimumist seganud. 2004. aasta Jaapani GP-l keelati ühel päeval läheneva taifuuni tõttu rajale minek ära ning 2010. aastal lükati tugeva vihmasaju tõttu edasi Jaapani GP kvalifikatsioon.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles