Mees, kes tõi suured unistused Londoni Arsenali tagasi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olivier Giroud ja Mesut Özil väravat tähistamas.
Olivier Giroud ja Mesut Özil väravat tähistamas. Foto: Reuters/ScanPix

Viimastel aastatel on Londoni Arsenali jalgpalliklubist räägitud kui meeskonnast, kes müüb oma paremad mängijad konkurentidele ning ise seejuures korralikke täiendusi ei tee. Selle eest on kõvasti kriitikat saanud ka Arsenali peatreener Arsene Wenger. Praeguseks on olukord aga muutunud ja Arsenali poolehoidjad võivad taas unistada.

Tänavune hooaeg algas Arsenali jaoks masendavalt. Esmalt kaotati koduliiga avavoorus 1:3 Aston Villale ning seejärel loositi nad ka Meistrite liigas n-ö surmagruppi. Enne suvise üleminekuakna lõppu hangiti Madridi Realist 50 miljoni euro eest Mesut Özil ja edasi on kõik olnud justkui ilus unenägu.

Inglismaal on Arsenal tabeliliider, Meistrite liigas ollakse kahe vooru järel surmagrupi liidrid ja tiimi uus staar Özil varustab kaaslasi heade söötudega (viie Arsenali eest peetud mänguga on tema arvel neli väravasöötu) ning teisipäeva õhtul lõi ta Londoni klubi eest ka oma esimese värava, mis oli loomulikult esmaklassiline. Arsenal alistas Napoli lõpuks 2:0.

Lisaks Özili kõrgele mänguklassile on Saksamaa koondislase kõrval tõusnud keskväljal hoopis uuele tasemele 22-aastane Aaron Ramsey, kes lisaks edukale koostööle endise Madridi Reali mehega lööb varasemast ka tunduvalt rohkem väravaid.

«See oli nauditav õhtu. Rünnakule minnes oli näha, et oleksime vajadusel võinud lüüa ka kolmanda värava. Ma arvan, et ta (Özil) tegi suurepärase esimese poolaja,» kiitis Arsenali peatreener Arsene Wenger uefa.com-i vahendusel. «Temas on kõik, mida fantastiliselt mängijalt tahta – hea meeskonnatöö, oskused, head söödud ja löögid. Seega tuleb lihtsalt vaadata ja nautida! Ta meeldis mulle juba Madridis. Peame olema õnnelikud, et meil õnnestus ta palgata!»

Meistrite liiga

E-alagrupp: Basel – Schalke 0:1 (54. Draxler), Bukaresti Steaua – Londoni Chelsea 0:4 (20., 55. Ramires, 44. Georgievski ov., 90. Lampard).

Tabeliseis: 1. Schalke 6 punkti, 2. Chelsea 3, 3. Basel 3, 4. Steaua 0.

F-alagrupp: Dortmundi Borussia – Marseille 3:0 (19., 79. pen Lewandowski, 52. Reus), Londoni Arsenal – Napoli 2:0 (8. Giroud, 15. Özil).

Tabeliseis: 1. Arsenal 6, 2. Borussia 3, 3. Napoli 3, 4. Marseille 0.

G-alagrupp: St. Peterburi Zenit – Austria Wien 0:0, FC Porto – Madridi Atletico 1:2 (16. Martinez – 58. Godin, 86. Arda Turan).

Tabeliseis: 1. Atletico 6, 2. Porto 3, 3. Zenit 1, 4. Wien 1.

H-alagrupp: Amsterdami Ajax – AC Milan 1:1 (90. Denswil – 90.+4. pen Balotelli), Glasgow Celtic – FC Barcelona 0:1 (76. Fabregas).

Tabeliseis: 1. Barcelona 6, 2. Milan 4, 3. Ajax 1, 4. Celtic 0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles